Foto: Izvēlētas Rīgas galvenās Ziemassvētku egles

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar SIA «Rīgas meži» pārstāvjiem un žurnālistiem SIA «Rīgas meži» Tīreļu mežniecībā izraudzījās krāšņākās Rīgas Ziemassvētku egles, kas tiks novietotas Vecrīgā. Tā kā nākamais ir ziemas olimpisko spēļu gads, viņiem piebiedrosies Latvijas Hokeja federācijas un hokeja fanu organizāciju pārstāvji.

Tika izvēlētas divas Ziemassvētku egles. Viena no tām atradīsies Doma laukumā, bet otra - 11.novembra krastmalā, kur gadu mijā norisināsies tradicionālais Jaunā gada sagaidīšanas pasākums. Pēc egļu izraudzīšanās pie ugunskura paredzētas sarunas ar Rīgas domes vadību.

Tīreļu mežniecības teritorijā, Olaines iecirknī, netālu no Jaunolaines, reiz atradās jaunaudze, kura 1993. gadā nodega. Dažas egles ugunsgrēkā izdzīvoja, un vēlāk tām apkārt atkal tika izveidota jaunaudze, kas tomēr ir krietni zemāka par vecajām eglēm. Tāpēc lielo egļu augšanai nekas nav traucējis, un to vainags izveidojies vienmērīgs, simetrisks un krāšņs. Nu tās var kļūt par Ziemassvētku lielajām eglēm, kas rotās Rīgas laukumus.

Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgas mežos tradicionāli norisinās katru gadu, un uz to vienmēr tiek pieaicināti viesi. Iepriekšējos gados pasākumā piedalījušās folkloras kopas, jauniešu koris «Kamēr…», Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvji un citi. Tā kā nākamais ir ziemas olimpisko spēļu gads, šoreiz pasākumā piedalījās Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks un Latvijas hokeja fanu organizācija kopā ar «Dinamo Rīga» līdzjutējiem, tostarp atraktīvāko Latvijas hokeja izlases un «Dinamo Rīga» fanu Jurčiku Raganu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu