Uz ziedošo Rundāli - ar divriteni!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jau 29.jūnijā Zemgales Plānošanas reģions aicina visus velotūrisma draugus pievienoties braucienā uz Bauskas apkārtnes pilīm, vienlaikus apmeklējot Rundāles pils Dārza svētkus un izbaudot pierobežas skaistākās ainavas.

Pasākumā pirmajiem 100 dalībniekiem iespējams piedalīties pilnīgi par velti, bez maksas apskatot dažādus objektus, piedaloties rīkotās ekskursijās un izbaudot lielisku atmosfēru!

Brauciens 29.jūnijā plkst.10 sāksies no gleznainā Bauskas vecpilsētā ar 16. - 19. gadsimta celtnēm un atjaunoto rātsnamu, un vispirms vedīs uz Mežotni. Šeit interesenti varēs rast mieru gleznainajā ainavu parkā Lielupes krastā un apskatīt itāļu arhitekta Dž.Kvarengi un Kurzemes arhitekta J.G.Berlica meistardarbu - 18. gadsimta beigās celto pili.

Uz upes kreisajā krastā esošo Mežotnes pilskalnu - vienu no lielākajiem un spēcīgākajiem 9. - 13. gadsimta seno zemgaļu nocietinājumiem - iespējams nokļūt pa gājēju tiltiņu pāri Lielupei. Turpat netālu atrodas arī Mežotnes baznīca un muižas īpašnieku Līvenu piemiņas vieta.

Baltijas baroka pērle - Rundāles pils - 29.jūnijā braucējus sagaidīs ar Dārza svētkiem - prezentācijām par oranžēriju vēsturi, jaunatklāto grāfa Šuvalova siltumnīcu un krāšņi ziedošu Frančesko Bartolomeo Rastrelli projektētu franču dāzu. Jaunākie apmeklētāji ar vecākiem dārzā varēs pavizināties ar elektromobili vai ieģērbties vēsturiskos tērpos. Izbraucienā ar stilizētu laivu pa pils dīķi varēs uzzināt dažādus nostāstus un leģendas par pili, bet Piknika laukumā - vērot duelēšanās paraugdemonstrējumus.

Dienas noslēgumā velodraugiem būs iespēja iepazīt vienīgo manierisma arhitektūras paraugu valstī: Bauskas pili, kas sastāv no divām daļām - Livonijas ordeņpils un Kurzemes hercogu rezidences.

Augstās ieinteresētības dēļ teju visas bezmaksas vietas velobraucienā jau ir aizņemtas, tomēr interesenti, neiekļūstot «pirmajā simtniekā», braucienam drīkst pievienoties, apņemoties paši rūpēties par ēdienu un ieejas biļetēm apskates objektos.

Nelieli velobrauciena posmi tiks veikti pa lielceļiem ar augstu transporta intensitāti, tādēļ autovadītāji aicināti ievērot toleranci un respektēt mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus. Par braucēju grupu brīdinās pavadošais transports, aicinot samazināt ātrumu un izvairīties no starpgadījumiem.

Velotūre pa Bauskas apkārtnes pilīm ir otrais šīs vasaras brauciens, ko projektā «CentralBalticCycling» piedāvā Zemgales Plānošanas reģions. Pirmais brauciens norisinājās no 15.jūnija līdz 16.jūnijam, un tā maršruts veda no Jelgavas uz Dobeli un Tērveti. Joprojām iespējams pieteikties arī 3.augustā un 4.augustā paredzētajam braucienam No Jēkabpils uz Aizkraukli un atpakaļ, izbaudot abus likteņupes krastus un tur atrodamās majestātiskās ainavas.

Plašāka informācija par velobraucieniem un pieteikšanās: www.mtb-maratons.lv

Informācija par Zemgalē izstrādātajiem velomaršrutiem: www.ZEMGALE.lv

Praktiska informācija:

• Braucienā jāizmanto savs velosipēds, kas būtu piemērots arī grants ceļu pieveikšanai (respektīvi, šosejas divritenis ar īpaši šaurām riepām šoreiz jāatstāj mājās);

o Iepriekš sazinoties (Armands.Strautkalns@zpr.gov.lv), iespējams par izdevīgākām cenām izīrēt elektrovelosipēdu no BlueShockBike;

• Velosipēdam jābūt tehniskā kārtībā, savukārt braucējiem - savai drošībai jāizmanto ķiveres (braucējus pavadīs tehniskais atbalsts un pirmo palīdzību sniegt spējošas personas);

• Nepieciešams sagatavoties dažādiem laikapstākļiem - līdzi jāņem gan sauļošanās/pretapdeguma krēms, gan lietusmētelis;

• Lieti noderēs arī ūdens pudele dzeršanai starp mazajām dzeršanas/atelpas pauzēm;

• Dalībnieku mantas starta vietā būs iespējams novietot automašīnā, kas dosies līdzi dalībniekiem - līdzi kabatās/mugursomās ņemot tikai pašu nepieciešamāko;

• Velobrauciena dalībniekus pavadīs automašīnas, tomēr, tā kā tas daļēji notiks uz intensīvi izmantotām šosejām, nepieciešams ievērot piesardzību un ievērot ceļu satiksmes noteikumus (tostarp par braukšanu alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē, par ko brauciena rīkotāji ir tiesīgi atteikt tālāku dalību);

• Lai piedalītos braucienu labāko foto mirkļu konkursā, aicinām ņemt līdzi fotoaparātus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu