Notiks strauta foreļu izlaišana Latvijas upēs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinot 2011.gadā aizsākto strauta foreļu atjaunošanas projektu «Miljons foreļu atgriešanās», arī šogad Latvijas upītēs tiek ielaisti 250 tūkstoši zivju mazuļu. Tādējādi šis būs trešais no četriem projekta «Miljons foreļu atgriešanās» realizācijas gadiem, un Latvijas upes būs papildinātas ar 750 tūkstošiem foreļu mazuļu, portālam «Apollo» pastāstīja Anna Blaua.<> Aicinām Jūs pievienoties šī gada pirmajā strauta foreļu mazuļu ielaišanā 16.maijā Mālpilī.

Plkst.12:00 tiksimies Mālpils muižā, lai pēc tam kopīgi dotos uz zivju mazuļu ielaišanu pie tilta pār Mergupi.

Māris Olte pastāstīs kā mazās strauta foreles iedzīvojušās Latvijas upēs, kā arī tiks iezīmēts, vai un kā mainās sabiedrības viedoklis par malu zvejniecību un zivju resursu sargāšanu. Zivju mazuļu ielaišanā piedalīsies arī «Skonto Būve» valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis un par zivju mazuļiem draudzīgu ielaišanu rūpēsies biedrība «Mēs - Zivīm».

Projekta «Miljons foreļu atgriešanās» ietvaros četru gadu laikā Latvijas upēs tiks ielaisti miljons strauta foreļu mazuļu - katru gadu pa 250 tūkstošiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu