Desmit galamērķi piedzīvojumiem, kas noderēs arī tiem, kas ceļo vieni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Aizrautīgs ceļotājs un jaunu vietu atklājējs Levisons Vuds izdevumam «The Telegraph» atklājis desmit galamērķus, kur piedzīvojumus var meklēt arī tie, kas ceļo vieni paši. Ieskaties arī tu!

 
Foto: unplash.com

Nikaragva

Vairums to, kas pirmo reizi apmeklē Centrālameriku, dodas uz Kostariku. Taču patiesi drosmīgiem ceļotājiem Nikaragva ir daudz labāka izvēle. Tā ir lētāka un, pēc ceļojumu eksperta domām, arī autentiskāka. Vieta, kurp doties, ir Granada ar tās spāņu koloniālo arhitektūru un radošo garu. Vēlies uzzināt vairāk? Tur ir arī neskarti džungļi, lavas ezeru vulkāni, ūdenskritumi un tropiskas salas, kas ir pilnas ar sliņķiem.

 
Foto: unplash.com

Gruzija

Kaukāza apslēptā pērle, kas ir pietiekami tālu no tūristu iebrauktās taciņas. Ar vienām no elpu aizraujošākajām ainavām Eiropā, Gruzija var pamatoti ierindoties iespaidīgāko šā gada ceļojumu galamērķu sarakstā. Tur ir sastopams lielisks vīns, garšīgs ēdiens un Eiropas un Āzijas kultūru mijiedarbība. Cilvēki Gruzijā ir vieni no laipnākajiem visā pasaulē, un jūs nekur tālu neaiziesiet, kamēr nenogaršosiet vietējo dzērienu čaču.

 
Foto: unplash.com

Uganda

Šī Austrumāfrikas valsts ir īsts dārgums. Džinjas pilsēta pie Viktorijas ezera ir Nīlas iztekas vieta, kur ir daudz iespēju piedzīvojumiem, neatkarīgi no tā, vai esat iecienījis ūdenssportu vai vēlaties mierīgāku atpūtu. Nepalaidiet garām ekskursiju uz Bvindi Nacionālo parku, kur iespējams klātienē apskatīt gorillas.

 
Foto: unplash.com

Meksika

Kaut gan galvenais transporta mezgls ir trokšņainajā Kankunā, šajā valstī ir daudz kas vairāk par vētrainām ballītēm. Stundas brauciena attālumā uz dienvidiem atrodas Tuluma, kas ir zināma ar maiju drupām, baltajiem liedagiem un mutē kūstošo ēdienu. Pēc tam, kad esat gana daudz našķojies, varat doties uz SPA, kur izsvīst vainas apziņu par pārāk daudz uzņemtajām kalorijām.

 
Foto: unplash.com

Jordānija

Ja meklējat tradicionālo arābu kultūru un senās drupas, apsveriet ceļojumu uz Jordāniju. Transports šajā zemē ir lēts, un tur ir iespēja satikt daudz līdzīgi domājošu ceļotāju, kas ceļā devušies vieni paši. No atklātajiem tuksnešiem un elpu aizraujošajām kalnu ainavām līdz filmu dekorāciju cienīgajai Petrai - te ir daudz gaidāmo piedzīvojumu.

 
Foto: unplash.com

Nepāla

Šī maģiskā kalnu karaļvalsts ir magnēts vientuļajiem ceļotājiem jau kopš hipiju laikiem pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados. Tās galvaspilsēta Katmandu ir «debesis» klaiņotājiem. Mūsdienās Nepāla piedāvā virkni aktivitāšu, sākot no plostošanas pa upi līdz tibetiešu kulinārijas kursiem un budistu meditācijai.

 
Foto: unplash.com

Irāna

Irāna ir medusmaize tiem, kas vēlas skatīties tālāk par «virsrakstiem». Persieši ir slaveni ar savu viesmīlību un ēdienu. Citi ceļojuma programmā ietver arī slēpošanu Albrozā, izjādi ar kamieļiem tuksnesī, neaptveramās Persepoles drupas, kā arī Isfahānas islāma arhitektūru. Ja paspēj nogarlaikoties no tā visa, Teherāna ir hipsterīga pilsēta, kur var paņemt kafiju, smēķēt ūdenspīpi un pačalot ar vietējiem.

 
Foto: unplash.com

Šrilanka

Slavena ar savu nesteidzīgo gaisotni, draudzīgajiem iedzīvotājiem un gleznainajām pludmalēm, šī Indijas okeāna sala ir ideāla vieta, kur atslābināties. Ceļojumā var paspēt pastaigāt pa tējas plantācijām, atpūsties dienvidkrastā, kur iespējams izbaudīt gan ajūrvēdas masāžu, gan klusu meditāciju. Arī sērfošanas iespējas šeit ir vienas no labākajām pasaulē.

 
Foto: unplash.com

Dienvidāfrika

Keiptauna ir pilsēta Atlantijas okeāna krastā pie Labās Cerības raga, Galda kalna piekājē. Naktsmītnes te svārstās no krāšņām līdz vienkāršām, kā arī šī valsts ir piemērota kā ekstrēmu aktivitāšu meklētājiem, tā arī pludmales guļavām. Jūs varat doties kalnu pārgājienā no rīta, šķelt okeāna viļņus pēcpusdienā un paviesoties Bouldera pludmalē pie pingvīniem pirms vīna vakara.

 
Foto: unplash.com

Kanāda

Monreāla ir patīkama pilsēta, kur jūs gaida labs ēdiens, jaukas pastaigas un daudz jautrības. Tā ir laba vieta, kur doties jebkurā gadalaikā, kā arī «franču daļas» kanādieši ir neticami draudzīgi. Pilsētā notiek arī koncerti un festivāli, kuros pulcējas cilvēki no visas pasaules.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu