Kāpēc suņiem tik ļoti patīk sniegs?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daniel Frank

Katru reizi, kad ziemas laikā uzsnieg sniegs, četrkājaino mīluļu saimniekiem doties pastaigā droši vien ir daudz lielāks prieks, jo lielākajai daļai suņu patīk lēkāt un spēlēties sniegā. Tomēr kāpēc viņi par to tik ļoti sajūsminās?

Psiholoģijas profesors un zinātnieks Stenlijs Korens no Britu Kolumbijas universitātes, kurš specializējies suņu psiholoģijā, norāda, ka suņiem sniegs patīk tikpat ļoti kā bērniem - tajā vienkārši ir jautri spēlēties.

«Suņiem patīk mainīt vidi,» norāda Korens, piebilstot, ka sniegs suņiem piedāvā jaunu pieredzi, jaunu spēlēšanās veidu, kas ir jautrs un aizraujošs. «Viņi spēlēsies lapu čupās rudenī, tieši tāpat kā to dara bērni - suņa prāts šajā jomā līdzinās divgadniekam.»

Taču ne visiem suņiem patīk atrasties sniegā - parasti tajā grib spēlēties suņi ar biezāku kažoku, piemēram, haskiji un retrīveri. Savukārt mazo šķirņu suņiem sniegā ātri paliek auksti.

Korena teiktajam piekrīt arī sertificēts dzīvnieku uzvedības speciālists Pīters Boršelts: «Suņi spēlēsies ar to, kas ir interesents un kustas citādāk - tas liekas interesenti. Tomēr daži spēlējas tikai nedaudz, jo drīz vien tas apnīk. Viņi cenšas saprast, kas ir šī jaunā parādība un ko ar to darīt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu