Iepazīstinās ar uzturu, kas palīdz atveseļoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šodien notiks pasākums «Uzturs, kas palīdz atveseļoties».Preses konference diskusija notiks šodien no plkst. 14.30 Ārstu biedrības zālē. Zaļās ceturtdienas veselīgu Latvijas pārtikas produktu tirdziņš notiks no plkst. 15.00-19.00 Ārstu biedrības pagalmā Rīgā, Skolas ielā 3, portālu Apollo informēja Naja Gaile, Latvijas Ārstu biedrības sabiedrisko attiecību projektu vadītāja.

Ikviena cilvēka dzīves kvalitāte atkarīga no viņa uztura kvalitātes - vai par to kāds būtu jāpārliecina? Tomēr ikdienas gaitās pareiza uztura kā būtiskas veselīga dzīvesveida sastāvdaļas nozīme tiek piemirsta. Dažkārt nedaudz, dažkārt - nepiedodami un ar sekām veselībai. Ja tā, agri vai vēlu pienāk brīdis, kad uzturs jāsāk plānot īpaši.

Kas ir veselīgs uzturs? Kā tas piemērojams fiziskai un garīgai slodzei? Kā pareizi izvēlēties uzturu, ja piemeklējusi slimība? Kādi produkti var palīdzēt sirds slimniekam, kādi - cukura diabēta, onkoloģisku, neiroloģisku vai citu slimību gadījumā?

Šīs ceturtdienas preses konferencē Ārstu biedrībā mēģināsim rast atbildes uz daļu no aktuāliem ar atveseļojošu uzturu saistītiem jautājumiem.

No plkst.15 visi tiek gaidīti Zaļās ceturtdienas tirdziņā, kur Latvijas zemnieku saimniecības piedāvās lauku labumus pilsētnieka ledusskapim - īstu lauku maizi, kazas sieru un citus piena produktus, dažādus gaļas izstrādājumus, kūpinātas zivis un vistiņas, svaigus dārzaugus un ogas, paipalu olas, cidoniju un smiltsērkšķu produktus, medus un tējas, veselīgus saldumus, dabīgu mājas saldējumu u.c.

Vasaras kafejnīcā jūs gaidīs zemnieku saimniecības Ēmužas gādātas gardas un veselīgas pusdienas:- pupu zupa;- aukstā skābeņu zupa;- kartupeļu - seleriju kārtojums;- burkānu seleriju sautējums ar valriekstiem;- saidas rullītis ar biezpiena plūmju krēmu;- vistas fileja, pildīta ar aprikozēm;- kabaču karbonāde zaļā mundierī;- grilēta kakla karbonāde;- cūkgaļas fileja riekstu mērcē;- pildīta paprika ar dārzeņiem un sēklu-medu maisījumu;- dārzeņu sacepums ar zaļumiem;- pildīti tomāti ar kartupeļu-grūbu biezeni un speķi;- seleriju karbonāde ar biezpiena krēmu;- brokoļu salāti ar ķiploku mērci;- seleriju-ābolu salāti ar krējumu;- biezpiena kēksiņi ar pūdercukuru;- auzu pārslu - ķirbju putra;- burkānu - ķirbju sula, kā arī citas sulas, tēja un kafija.

Preses konferenci vada Vilnis Dzērve, kardiologs, LĀB viceprezidents, preses konferencē piedalās:

Pēteris Apinis, veselības aprūpes vadības ārsts, LĀB prezidentsIveta Mintāle, kardioloģe, Latvijas Kardiologu biedrības valdes locekle (Uzturs, kas palīdz atveseļoties)Ilze Konrāde, endokrinoloģe, RAKUS Klīnika Gaiļezers, RSU iekšķīgo slimību katedra(Graudi un pelavas priekšstatos par uzturu cukura diabēta pacientiem un reproduktīvajai veselībai)Aija Geriņa Bērziņa, onkoloģe ķīmijterapeite, P.Stradiņa KUS Onkoloģijas klīnikas speciāliste(Onkoloģiskās slimības un uzturs)Vilnis Lietuvietis, RAKUS Uroloģijas klīnikas vadītājs, docents (Uzturs un iespējamais prostatas vēža risks)Gita Ignace, uzturzinātnes maģistre (Fitoestrogēni mūsu uzturā)Eva Kataja, uzturzinātnes maģistre (Uzturs un podagra)Jurģis Strautmanis, bērnu neirologs, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas ārsts (Ar diētu pret epilepsiju)Guna Havensone, ārste, uzturzinātnes maģistre (Olbaltumvielu loma atveseļošanās procesos)Vija Ramniece, RSU A.Kirhenšteina Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūta vadošā pētniece(Par funkcionālo uzturu un raudzēta piena produktu Labdaris).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu