Skaista izmērā XXL

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Katra no mums ir skaista, katra citādāk skaista, jo mēs esam inteliģentas, humora pilnas, gudras. Katra no mums slēpj sevī neatkārtojamu, skaistuma pilnu pasauli, ko ierauga tikai tas, kurš spējīgs ielūkoties mūsu dvēselē.

Diemžēl modes un reklāmas pasaules lielā ietekme panākusi, ka šodien glorificēts ir tikai viens sievietes skaistuma veids — fiziskais skaistums. Nonievājot to, kas sievietei ir galvā un sirdī. Svarīgs ir tikai tas, kā sieviete izskatās.

Modes pasaule negatīvi ietekmē sievieti

Modes pasaules izveidotais ideālas sievietes modelis tik ļoti pārņēmis visus medijus, ka dažkārt liekas: sievietei, kuras svars ir nedaudz lielāks par nepaēduša baloža svaru, kājas nedaudz īsākas par laternas stabu un figūra nedaudz ieapaļāka par sērkociņu, vairs nav vietas šajā pasaulē. Šeit runa vairs nav par skaistumu, jo skaistumam nav nekā kopīga ar pakaramo, uz kura apģērbs karājas kā lupata, te runa ir par saprāta robežu, kura, šķiet, sen jau pārkāpta.

Mūsdienās sieviete ir nepārtraukti neapmierināta ar savu izskatu. Sieviete vairs necenšas saskatīt to, kas viņā ir skaists, bet aizņemta ar lieko kilogramu meklēšanu vai, ja tādu nav, tad ar citu nepilnību atrašanu. Katrā gadījumā — vienmēr ir kas tāds, ko vajadzētu labot, kas tāds, kas nav ideāls.

Pats interesantākais ir tas, ka šodien sievietes vairs nevēlas izpatikt vīrietim, jo diez vai kāds vīrietis spēj saskatīt ko skaistu izbadējušā, sērkociņam līdzīgā veidojumā. Sievietes vēlas līdzināties tiem mākslīgi veidotajiem tēliem, kuri uz mums noraugās no reklāmu plakātiem. Diemžēl aizmirstot, ka šie reklāmu tēli ir mākslīgi veidoti, ar grafiskiem trikiem laboti vai uzzīmēti sieviešu silueti.

XXL skaistums

Kad beidzot sievietes sapratīs, ka svarīgs nav drēbju izmērs, kuru nēsājam, bet gan tas, kā mēs sevi pasniedzam.

Plaši zināmi ir pētījumi, ka apaļi cilvēki ir smaidīgāki, humora pilnāki un sabiedriskāki. Tad rodas jautājums, vai skaistāka kā personība būs sievišķīgi apaļa sieviete ar humora pilnu attieksmi pret sevi un apkārtējo pasauli vai kārna «skaistule», kura visā un visos meklēs problēmu?

Diemžēl sievietes nepārliecina pat tas, ka 55% vīriešu patīk, ja sievietei ir, ko «apčamdīt». Vīrietis, samīļojot sievieti, vēlas sajust sievietes ķermeni, tā proporcionālus izliekumus un ieliekumus.

Gribas vēlēt mums, sievietēm, spēt saskatīt sevī skaisto, to ieraudzīt, izkopt un parādīt. Katra sieviete spēj būs skaista, ja ir sakopta un pārliecināta par savu skaistumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu