Veselības projekts sievietēm «Esi vesela, esi aktīva»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitātes (LU) Eksperimentālās un klīniskās medicīnas institūts sadarbībā ar fitnesa un veselības studiju sievietēm «Vivido Gym» rīkos projektu «Esi vesela, esi aktīva».

Projekta laikā sievietēm tiks piedāvāta iespēja veikt bezmaksas veselības pārbaudes un noteikt, vai pastāv risks saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām un diabētu. Akcija notiks divu mēnešu garumā, un šajā laikā projektā iesaistītajām sievietēm būs jāsporto un veselīgi jāēd, ievērojot uztura speciālista padomus.

Piedāvātās veselības pārbaudes esot unikālas analīzes. Dažas no tām tiek veiktas tikai zinātniskos nolūkos un pieejamas tikai vienā vietā Baltijā — Latvijas Universitātes Eksperimentālās un klīniskās medicīnas institūtā. Testi ir komplicēti un cits citu papildinoši.

Pārbaužu laikā institūta speciālisti noteiks insulīna jutību, hormonus un citokīnus, piemēram, stresa hormonus, adipokīnus un iekaisuma citokīnus, kas saistīti ar dažādu slimību riskiem un komplikāciju attīstībām, kā arī ādas mikrocirkulācijas attēldiagnostiku. Tā ir lāzerdoplerogrāfija, kas atspoguļo asinsvadu un šūnu funkcionālo stāvokli, kas mainās agrīni vēl pirms slimību izpausmes.

Veselības tests ikvienai sievietei, kura iesaistīsies projektā, tiks veikts divas reizes, sākot un beidzot projektu, lai projekta dalībniece redzētu, kādu ilgtermiņa ieguldījumu savas labsajūtas nodrošināšanā var sasniegt divos projekta dalības mēnešos.

Piedāvātās veselības pārbaudes ir bez maksas, taču dalībniecēm pašām būs jāsedz izmaksas, kas saistītas ar fitnesa studijas «Vivido Gym», kā arī uztura speciālistes apmeklējumu.

Pieteikties projektā sievietes var līdz 31. oktobrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu