Kā tēju dzer briti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/topastrodfogna/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Tēja joprojām ir populārākais dzēriens Lielbritānijā, kur ik dienas tiek izdzerti 166 miljoni tasīšu tējas, liecina otrdien publicētas aptaujas rezultāti.

Ik dienu Lielbritānijā tiek izdzerti aptuveni 50 miljoni litru tējas un gandrīz ceturtā daļa cilvēku izdzer piecas vai vairāk tasītes dienā.

Tēja joprojām pārliecinoši izkonkurē kafiju, lai gan kafijas veikaliņu skaitam ir tendence pieaugt.

Katrs piektais aptaujātais brits atzina, ka nevar iedomāties savu dienu sākamies bez tasītes tējas, un vairāk nekā puse atzina, ka jau gadiem ilgi ievēro vienus un tos pašus tējas dzeršanas paradumus.

Trešā daļa aptaujāto atklāja, ka vienmēr lieto vienu un to pašu krūzīti.

Vairums tējas dzērēju dod priekšroku melnai un stiprai tējai, nevis vājai un ar pienu.

Tomēr tējas dzeršanas procesā savas līderes pozīcijas sākusi zaudēt tējkanna un pakāpeniski arvien lielāku popularitāti iegūst tējas maisiņi.

Tējkannu izmanto vairs tikai katrs piektais brits.

Aptauju veica uzņēmums ICM pēc labdarības organizācijas WRVS pasūtījuma. Kopumā tika aptaujāti 2000 pieaugušo.

WRVS, kas pārstāv gados vecākus cilvēkus, ar šo aptauju vēlējās pievērst sabiedrības uzmanību tam, cik svarīga vientuļiem cilvēkiem var būt tase tējas un viegla saruna pie tās.

Lielbritānijas Tējas padomes priekšsēdētājs Viljams Gormans ir pārliecināts, ka tēja Lielbritānijā saglabās savas līderes pozīcijas arī turpmāk, jo tas patiesi ir veselīgs dzēriens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu