Pētījums: Suņu īpašniekiem ir zemāks pāragras nāves risks

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Suņu īpašniekiem ir zemāks risks mirt no sirds un asinsvadu slimībām, liecina jauns pētījums, kurā aptaujāti 3,4 miljoni zviedru.

Komanda analizēja 40 līdz 80 gadu vecu cilvēku reģistrus un salīdzināja tos ar suņu īpašnieku reģistriem. Pētījumā atklājās, ka suņu īpašniekiem ir mazāks risks mirt no sirds un asinsvadu slimībām, it īpaši medību suņu īpašniekiem. Suņa esamība var palīdzēt fiziskām aktivitātēm, taču pētnieki norāda, ka tikpat labi tieši aktīvi cilvēki izvēlas suni.

Tāpat bez fiziskām aktivitātēm suņu īpašniekiem ir lielākas izredzes uz plašākiem sociālajiem kontaktiem un kopējo labklājību.

Turklāt suņiem esot īpaši aizsargājošs efekts tiem, kas dzīvo vieni.

«Pētījuma rezultāti apliecina, ka vientuļajiem suņu īpašniekiem ir par 33% mazāks nāves risks un par 11% mazāks risks mirt no sirdslēkmes salīdzinājumā ar cilvēkiem, kam nav suņa,»

norāda Upsalas universitātes pētnieki.

Iepriekš ticis pierādīts, ka cilvēkiem, kas dzīvo vieni, ir lielāks risks nomirt no sirds un asinsvadu slimībām. «Iespējams, ka suns ieņem svarīgu ģimenes locekļa lomu,» norāda pētījuma autori.

Pētījums tika veikts no 2001. līdz 2012. gadam Zviedrijā, sekojot līdzi slimnīcu un suņu īpašnieku reģistriem.

Ir daudz priekšrocību būt suņa saimniekam, un labāka sirds veselība šobrīd var tikt uzskatīta par vienu no tām. «Lai vai kā, daudzi suņu īpašnieki var piekrist, ka galvenais mājdzīvnieka turēšanas iemesls ir patiess prieks, ko sniedz suns.»

Vienalga, vai jums pieder suns vai ne, aktivitātes ir labākais veids, kā uzlabot sirds veselību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu