Meža atjaunošanai un kopšanai no ES fondiem būs pieejams 8,5 miljonu eiro atbalsts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: InspireFate Photography, CC BY-SA 2.0

Mežu atjaunošanai un kopšanai Eiropas Savienības (ES) Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) ietvaros būs pieejams atbalsts kopumā 8,5 miljonu eiro apmērā, informēja Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Dienests izsludinājis projektu iesniegumu pieņemšanu pasākumā «Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā», kur varēs pieteikties atbalstam mežsaimniecībā trijos apakšpasākumos par kopējo publisko finansējumu 8,5 miljoni eiro.

Apakšpasākumā «Meža ieaudzēšana» varēs pieteikties meža ieaudzēšanas un kopšanas aktivitātēm, kā arī ieaugušas mežaudzes papildināšanai un kopšanai. Šī apakšpasākuma ceturtā kārta norisināsies no šā gada 9.oktobra līdz 9.novembrim, un tajā kopējais pieejamais finansējums ir 1,5 miljoni eiro. Apakšpasākuma piektā kārta norisināsies no šā gada 10.novembra līdz 11.decembrim, un arī tajā kopējais pieejamais finansējums ir 1,5 miljoni eiro.

Tāpat būs pieejams kopumā 500 000 eiro publiskais finansējums apakšpasākumā «Meža ugunsgrēkos un dabas katastrofās iznīcināto mežaudžu atjaunošana», kura ceturtā kārta norisināsies no šā gada 9.oktobra līdz 9.novembrim. Atbalstu piešķirs par meža atjaunošanu platībās, kurās atbilstoši Valsts meža dienesta atzinumam ir konstatēts ugunsgrēks vai dabas katastrofa, piemēram, vējgāze, vējlauze, sniega un ledus radīti postījumi, kuras dēļ mežaudze ir iznīcināta, tāpēc šajā platībā mežs ir atjaunojams.

Savukārt apakšpasākumā «Ieguldījumi meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai» varēs pieteikties jaunaudžu retināšanai, neproduktīvu mežaudžu nomaiņai, valdošās koku sugas nomaiņai baltalkšņa sugu mežaudzēs no 30 gadu vecuma vai blīgznas sugu mežaudzēs. Tā ceturtā kārta norisināsies no šā gada 9.oktobra līdz 9.novembrim, šajā aktivitātē ir pieejams piecu miljonu eiro finansējums.

Projekta iesnieguma veidlapa būs pieejama LAD mājaslapā sadaļā «Atbalsta veidi» -«Projekti un investīcijas». Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu vai ievērojot Elektronisko dokumentu likumu, vai personīgi LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai LAD centrālajā struktūrvienībā - Zemkopības ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu