Uzbrukumā mošejai Pakistānā vismaz 40 bojāgājušie (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bruņotu nemiernieku un teroristu pašnāvnieku uzbrukumā mošejai Pakistānas garnizona pilsētā Rāvalpindi piektdien nogalināti vismaz 40, bet ievainoti 45 cilvēki, informēja varasiestādes.

Pēc aculiecinieku un amatpersonu sniegtās informācijas, asiņainajā uzbrukumā piedalījās vismaz četri cilvēki, kas uz ļaužu pūli atklājuši uguni un raidījuši granātas.

Turpretī pēc armijas pārstāvja ģenerālmajora Athara Abasa rīcībā esošajiem datiem, mošejai, kuru bieži apmeklējušas arī militārpersonas, uzbrukuši pieci bruņoti nemiernieki.

"Viņi mošejas iekšpusē uzspridzināja bumbas (..). Viņi uz ticīgajiem atklāja uguni (..). Ķīlnieki nav sagrābti," viņš atklāja.

Armijas oficiālajā paziņojumā sacīts, ka nogalināti 36, bet ievainoti 45 cilvēki, miruši arī četri kaujinieki.

Kā televīzijas kanālam ARY norādīja Pakistānas iekšlietu ministrs Rēmans Mailiks, uzbrucēji bija tērpušies kā dievlūdzēji.

"[Uzbrukumā piedalījās arī] divi spridzinātāji pašnāvnieki, un mošejas jumts ir sabrucis. Viņi atriebjas Pakistānas armijai par veiksmīgajām operācijām Svatā un Vazīristānā" pārliecināts Maliks.

Pakistānā ievērojami pieaugusi islāmistu vardarbība, kas pēdējo divarpus gadu laikā prasījusi jau vairāk nekā 2570 cilvēku dzīvības.

Oktobrī Pakistānas drošības spēki uzsāka plašu ofensīvu pret kaujiniekiem Dienvidu Vazīristānā.

Tomēr Vašingtona un Londona pastiprinājušas spiedienu uz Islamabadu aktivizēt kaujinieku grupējuma "Al Qaeda" līdera Osama bin Ladena meklēšanu un nepieļaut, ka Pakistāna tiek izmantota kā kaujinieku bāze, no kurienes tiek veikti uzbrukumi Afganistānā izvietotajiem starptautiskajiem spēkiem.

Pakistāna noliedz apgalvojumus, ka bin Ladens atrodas tās teritorijā, un Islamabada savus spēkus koncentrē to kaujinieku apkarošanai, kas apdraud valsts iekšējo drošību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu