Latvijā viesosies Čikāgas blūza karalis Badijs Gajs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēriks Kleptons viņu dēvē par vislabāko dzīvo ģitāras spēlētāju uz Zemes, par savu skolotāju viņu uzskatījis Džimijs Hendrikss, bet Džimijs Peidžs savulaik vienkārši īsi sacījis, ka «Badijs Gajs ir absolūts monstrs». Vispozitīvākajā nozīmē, protams. 

Badijs Gajs, īstajā vārdā Džordžs Gajs, dzimis 1936. gadā Luiziānā un ir ierindojams izcilāko Amerikas blūza un rokmūzikas ģitāristu–dziedātāju plejādē. Ar savu stilu, nevainojami «blūzīgo» balsi un ekstravaganto spēlēšanas manieri viņš spēcīgi ietekmējis veselu mūziķu paaudzi.

Koncertos Badijs Gajs izklaidē publiku, spēlējot ģitāru visneiedomājamākajos veidos — gan ar kājām, gan zobiem, gan mutautiņu vai bungu vālītēm, gan turēdams to sev aiz muguras vai virs galvas. Tieši no viņa iedvesmu smēlies izcilais ģitāras virtuozs Džimijs Hendrikss, kas dažkārt pat atcēlis savus koncertus tikai, lai noskatītos Badija Gaja priekšnesumus, un tos filmējis vai ierakstījis audio. Hendriksam pieder arī sajūsmas pilnais izteikums: «Debesis guļ pie Badija Gaja kājām un klausās, kad viņš spēlē ģitāru.»

Mūziķis ir saņēmis piecas «Grammy» balvas, prestižo žurnāla «Billboard» «The Century Award» par ievērojamiem mākslinieciskajiem sasniegumiem un vairākus citus augstas atzinības apliecinājumus. 2005. gadā viņš uzņemts Rokenrola slavas zālē.

29. jūnijā arī Latvijas blūza cienītājiem vasaras koncertzālē Dzintaros būs dota iespēja noskatīties leģendārā ģitārista un dziedātāja uzstāšanos.

Biļešu cena — no 8 līdz 30 latiem, tās nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs visā Latvijā, kā arī internetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu