Būtiski pieaug interese par autogāzes iekārtām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo divu nedēļu laikā, kopš 7.februāra, kad degvielas cena pirmoreiz vēsturē pārsniedza 1 lata robežu, interese par autogāzes iekārtu uzstādīšanu pieaugusi par 200%. SIA «Autonams» prognozē turpmāku izaugsmi, informēja uzņēmuma pārstāvis Georgs Rubenis.

Būtiski pieaug interese

Edvīns Panders, SIA «Autonams» valdes loceklis: «Tas, ko mēs jūtam no brīža, kad sākām uzstādīt autogāzes iekārtas, pieaugot benzīna cenai, uzreiz pieaug arī interese par autogāzes iekārtu uzstādīšanu. Protams, tas ir tikai likumsakarīgi.»

Autogāzes iekārtu uzstādīšana nav vienkārša nodarbe. Autogāzes iekārtu komplekta un uzstādīšanas cena ir atkarīga no izvēlētā iekārtas ražotāja un automašīnas dzinēja. «Līdz ar to nestrādā vienkāršs cenrādis, protams, tas ir orientējošs, bet ne vienmēr būs precīzs,» stāsta E.Panders. «Tāpēc ikdienā interesentiem regulāri gatavojam individuālos piedāvājumus, izejot no automašīnas specifikācijas. Vidēji nedēļā mēs tādus sagatavojām ap 80, taču kopš 7.februāra, jau ir ap 160 vienā nedēļā. Mājas lapas sadaļas »Autogāze« apmeklējums ir dubultojies. Tie ir labi rādītāji, kas raksturo vispārējo interesi,» apgalvo E.Panders.

Autogāzes iekārtas uzstādīšana nav spontāns pirkums. «Būtībā autogāze ir investīcija. Tas ir vairāku iemeslu dēļi. Pirmkārt, kvalitatīvu iekārtu cenas ar uzstādīšanu grozās ap 600 LVL un uz augšu. Otrkārt, tā tomēr ir iejaukšanās automašīnas dzinējā. Līdz ar to pircēji vienmēr izvērtē cenu un kompāniju - »kuri tad būs tie cilvēki, kuri veiks manas automašīnas pārbūvi«. Tas ir produkts, kuram cilvēki pieiet kritiski - izvērtējot. Mums uzticas pateicoties mūsu pieredzei un mākai darboties ar auto» pārliecināts ir SIA «Autonams» valdes loceklis.

Interesi aktīvi izrāda arī uzņēmumi

Bez privātpersonām aizvien biežāk interesi par autogāzi izrāda arī uzņēmumi. «Protams - tas ir veids kā ietaupīt. Ja uzņēmums ir izvēlējies turpināt izmantot esošo autoparku, nevis to atjaunot, tad autogāzes uzstādīšana ir tikai loģisks ekonomijas risinājums,» pārliecināts E.Panders.

SIA «Autonams» autogāzes iekārtas piedāvā uzņēmuma transporta organizēšanas sistēmas Skybrake AUS lietotājiem. «Uzņēmumi, kas vēlas ekonomēt un lietderīgāk izmantot savus resursus aizvien biežāk papildus transporta organizēšanas sistēmai Skybrake AUS izvēlas arī autogāzes iekārtas,» stāsta E.Panders. Viņaprāt, tie abi viens otru lieliski papildinot, gadījumā, ja vēlas ietaupīt.

Šobrīd, SIA «Autonams» mēnesī aprīko ap 40 automašīnām, kas uzņēmuma vērtējumā ir 5-10% no kopējā autogāzes iekārtu tirgus Latvijā. Uzņēmums ar autogāzes iekārtu uzstādīšanu nodarbojas no pagājušā gada, taču ar savu inovatīvo piedāvājumu aug ļoti strauji. «Mēs prognozējam, ka līdz šī gada beigām vidēji mēnesī ar autogāzes iekārtām tiks aprīkoti ap 1000 auto mēnesī. Divu gadu laikā, kopš sākām monitorēt autogāzes tirgu, tas būs gandrīz 1000% pieaugums. Mūsu mērķis līdz gada beigām ir sasniegt 30% no tirgus jeb 300 aprīkotus auto mēnesī,» prognozē uzņēmuma valdes loceklis.

Viens arguments, maz zināšanu

Kā galvenos arguments, kāpēc izvēlas autogāzi E.Panders min vienu būtiskāko - finansu ietaupījums: «Ja ģimenei vai uzņēmumam ir iespējams ietaupīt ap 40% no degvielas izmaksām, tad ir tikai loģiski, ja tāda iespēja tiek izmantota.» Kā sekundāro argumentu E.Panders min ekoloģiju. «Autogāze sadegot rada līdz 60% mazāk atgāzes kopumā un par 10-15% mazāk CO2, kā benzīns. Jāsaka gan, ka līdz šim mūsu pieredzē ir bijis tikai viens cilvēks, kas sev kā galveno iemeslu ir minējis ekoloģiju. Pārsvarā tomēr tā ir ekonomija,» pārliecināts E.Panders.

SIA «Autonams» pārstāvis uzskata, ka galvenais iemesls, kāpēc šodien visi neizmanto autogāzi ir uzkrātā negatīvā pieredze un izveidotie stereotipi par iepriekšējo paaudžu iekārtām. «Izmantojot šodienas autogāzes iekārtas tikai retais māk atšķirt vai auto brauc izmantojot gāzi, vai benzīnu. Stereotipi un iepriekšējā negatīvā pieredze ir galvenie šķēršļi, ar kuriem ikdienā mēs sastopamies. Kāds ir mūsu risinājums? Mēs stāstam un rādām, kāda autogāze ir šodien. Vajadzības gadījumā varam arī izvizināt ar kādu »Autonams« ar autogāzi aprīkoto auto,» smejas E.Panders.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu