Atrisina domstarpības par planētas ātrāko auto (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad amerikāņu Hennessey Performance ar savu Venom GT sasniedza 427 km/h maksimālo ātrumu, tie nekavējoties paziņoja, ka tagad viņi piedāvā planētas ātrāko nopērkamo auto.

Amerikāņi to paziņoja, spītējot faktam, ka Bugatti Veyron Super Sport ātruma rekords ir 431 km/h. Hennessey bija pārliecināti, ka Bugatti uzstādītais Ginesa rekords nav leģitīms, jo rekorda braucienā tika izmantots automobilis ar atslēgtu maksimālā ātruma ierobežotāju, tātad modificēts auto, kādu iegādāties nav iespējams, pat maksājot 2 miljonus eiro.

Drīz pēc tam Bugatti rekorda sakarā pasaules mediju telpā parādījās ziņas, ka Ginesa rekordu grāmatas veidotāji franču zīmolam varētu atņemt ātrākā sērijveida ielas automobiļa titulu. Šīs runas gan nav apstiprinājušās,

2010.gadā Ehra-Lessien testu trasē uzstādītais rekords joprojām ir spēkā

un 1200 zirgspēku Veyron Super Sport joprojām ir planētas ātrākais ielas auto.

Ginesa rekordu grāmatas noteikumos gan ir minēts, ka auto, ko izmanto rekorda uzstādīšanai, nedrīkst būt jebkādā veidā uzlabots. Atsaucoties uz šo punktu, Hennessey Perofmance titulu «piesavinājās» sev.

Lai arī Bugatti brēku šajā sakarā necēla, tā vietā uzstādot vēl vienu ātruma rekordu automobiļiem ar nolaistu jumtu (nedaudz vairāk par 408 km/h), Ginesa rekordu grāmata ir viesusi neapstrīdamu skaidrību, ka ātruma ierobežotāja noņemšana nekādā veidā neietekmē automobiļa fundamentālo dizainu un dzinēja tehniskās spējas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu