Iereibušos autovadītājus nakts laikā izolatoros neliks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizturētos iereibušos autovadītājus, kuru organismā alkohola daudzums pārsniegs vienu promili, uzreiz nearestēs un izolatoros nakts laikā neliks.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte sacīja, ka pēc aizturēšanas un apreibinošu vielu konstatēšanas organismā transportlīdzekļa vadītājam tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Pēc tam viņam tiks izsniegta pavēste par to, kurā laikā viņam jāierodas tiesā.

Tiesas īpaši paredzētā laikā tiks lemts par administratīvā aresta piemērošanu.

Līdz tam laikam vietējo rajonu policijas pārvalžu un tiesu vadītāji būs vienojušies, kurās dienās vai konkrētos laikos tiesas skatīs administratīvās lietas par braukšanu reibumā.

Cilvēkam ierodoties tiesā, tiks piemērots administratīvais arests un viņš tiks aizturēts.

Valsts policijā aģentūra LETA noskaidroja, ka notikuma vietā Ceļu policija neļaus iereibušam vadītājam turpināt ceļu ar transportlīdzekli vai atstāt to uz ielas. Tiks izsaukts evakuators, kas automašīnu nogādās stāvvietā.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Ieva Zvīdre informēja, ka par policijas turpmāko darbu saistībā ar gaidāmā Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumu stāšanos spēkā rīt plkst.14 informēs preses brīfingā.

Kā ziņots, 15.septembrī Saeima grozīja Administratīvo pārkāpumu kodeksu (APK), nosakot, ka par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu to vadīt, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz vienu promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, jāpiemēro administratīvais arests no piecām līdz desmit diennaktīm, naudas sods 400 latu apmērā un jāatņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz vienu gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu