Pārdošanā nonācis pirmais lidojošais auto (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Greznumlietu tirgotājs "Neiman Marcus Group Inc." pavēstījusi par pirmā lidojošā automobiļa "Skycar" nonākšanu tirdzniecībā. Kompānijas Ziemassvētku katalogā teikts, ka ekonomiskais "Skycar" gaisā spēj attīstīt līdz 350 jūdžu stundā (560 km/h) maksimālo ātrumu, bet tā dzīnēji "ēd" videi nekaitīgo spirtu. Automobiļa cena, neskaitot piegādes izdevumus ir 3,5 miljoni ASV dolāru (nedaudz vairāk kā 2 miljoni latu).

Vizuāli četrvietīgais auto atgādina futūristisku lidaparātu no Džordža Lūkasa sāgas "Zvaigžņu kari". Automobilis gaisā paceļas un nolaižas vertikāli un ar galonu spirta pietiek, lai varētu nolidot aptuveni 21 jūdzi (aptuveni 34 kilometri). Kā teikts katalogā, "Skycar" ir "tikpat drošs, tikpat viegli vadāms un pieejams cenas ziņā, kā parasts automobilis".

Pagaidām uzbūvēts tikai viens "Skycar" eksemplārs, taču tā izstrādātājs - kompānija "Moller International", iecerējusi lidojošā auto ražošanu sērijveidā. Par to liecina "Neiman Marcus Group" katalogā teiktais: "tuvāko trīs gadu laikā plānots piedāvāt ierobežotu skaitu "Skycar M400", taču jūs jau tagad varat iegādāties īstu "Skycar" prototipu". Lidojošā auto vadīšanai nepieciešamas auto vadīšanas tiesības un pilota licence.

"Skycar" izstrādātāja interneta lapā teikts, ka šāda veida transporta līdzekli varētu lietot komerciālos un militāros nolūkos, dzēšot ugunsgrēkus, meklējot bezvēsts pazudušos, patrulējot pie valstu robežām vai arī nogādājot steidzamus pasta sūtījumus.

Svarīgākie dati:

Sēdvietas: 4 Maksimālais ātrums (25 tūkstošu pēdu (aptuveni 7,6 km) augstumā): 560 km/h Maksimālais pacelšanās ātrums: 1530 m/min Celtspēja: 750 kg Pilna masa: 2400 kg Lidojuma tālums: 1200 km Degvielas patēriņš: galons uz 20 jūdzēm jeb aptuveni 12 l/100km Maksimālais lidojuma augstums: 32 000 pēdas (aptuveni 9,6 km) Dzinēju jauda: 865 ZS

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu