Video stāsti: pirmais hibrīdauto tika radīts pirms 116 gadiem!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Lai gan hibrīdi un e-tehnoloģijas tā pa īstam savu vietu autobūvē radušas tikai beidzamajos gados, spēkrati ar kombinētajiem vai elektro dzinējiem nav nekas jauns. Piemēram, Jacob Lohner & Co (Vīnē, Austrijā) nodarbojās ar elektro spēkratu būvniecību jau kopš 1989. gada, bet pāris gadus vēlāk viens no Lohnera darbiniekiem kopā ar slaveno Ferdinandu Porsche izstrādāja pasaulē pirmo hibrīdauto!

Šis spēkrats tika prezentēts 1900. gadā. Tā priekšējo riteņu rumbās (neizmantojot transmisijas pārvadu) bija iemontēti elektrodzinēji. Savukārt aizmugurē novietotais iekšdedzes dzinējs ražoja elektrību motoriem. Ar laiku konstrukcija tika papildināta un ar elektromotoriem tika aprīkota arī auto aizmugurējā ass, tādējādi radot pilnpiedziņas hibrīdauto ar 14 zirgspēku jaudu. 1906. gadā šo automobiļu ražošana tika pārtraukta, mūsdienās vienu no šādiem spēkratiem iespējams aplūkot Porsche muzejā Štutgartē. Šis savdabīgais auto ir pilnībā restaurēts un darboties spējīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu