Kā Lūiss Hamiltons planētas ātrākajam cilvēkam nervus kutināja

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Useins Bolts ir ātrākais cilvēks uz šīs planētas, pārvietojoties uz divām kājām. Lūiss Hamiltons tikmēr ir ātrākais uz četriem riteņiem, braucot Formula 1 pasaules čempionātā.

Līdz Formula 1 2017.gada sezonas beigām ir atlikušas tikai trīs sacensības un var diezgan droši teikt, ka Hamiltons ir ceļā pie ceturtā čempiona titula. To ļauj pieņemt autosportista stabilitāte trasē, Mercedes-AMG formulas ātrums un iekrātais pārsvars pār tuvāko sekotāju, Sebastjanu Fetelu no Ferrari komandas, kurš jau ir četrkārtējs pasaules čempions (pie šādiem panākumiem viņam palīdzēja tikt talantīgais inženieris Adrians Ņūijs un viņa būvētās Red Bull formulas).

Lai vai kā, aizvadītajā nedēļas nogalē Ostinā, Teksasas štatā norisinājās kārtējais F-1 čempionāta posms. Pirms svētdien notikušajām sacensībām F-1 komandas uzņem dažādas VIP personas un Mercedes-AMG gadījumā tas bija Jamaikas sprinteris Useins Bolts. Hamiltons un Mercedes-AMG par viesa uzņemšanu parūpējās kā nākas - brīvdienu programmā bija ne tikai brīva piekļuve komandas boksos un iespēja nodemonstrēt leģendāro uzvarētāja stāju Ostinas trases starta-finiša taisnē, kad sacensību dalībnieki savās formulās gaida zaļo karogu, bet arī izbrauciens koši zaļā Merecedes-AMG GT-R ar Hamiltonu pie stūres.

Jāteic, ka Hamiltons būtu slikts taksists, jo viņa pasažierim no ekstrēmo sajūtu devas paspruka ne viens vien lamuvārds, kas video aizvietots ar pīkstienu un zvaigznītēm. Kā sacīkšu braucējs gan britu pilots ir grūti pārspējams un to viņš apliecināja jau svētdien, kad kādā no līkumiem pamanījās aizspraukties garām tā brīža sacensību līderim Fetelam un līdera pozīciju nosargāja līdz pat finišam.

Var piebilst, ka vēl kalendārā atlikuši trīs posmi - Meksikā, Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos. Bet Hamiltona pārsvars pār Fetelu jau ir 66 punkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu