Saab atgūšot hečbeka formu (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudziem Saab faniem īsts šīs markas Saab asociējas ar piecu durvju hečbeku, nevis klasiskiem sedana un universāla tipa automobiļiem.

Kā zināms, Saab pavisam nesen nonāca cita īpašnieka rokās - līdzšinējie saimnieki, General Motors koncerns, nelielo zviedru autoražotāju pārdeva vēl mazākam supermašīnu ražotājam no Nīderlandes - Spyker.

Jaunie īpašnieki acīmredzot saprot, ka tādam savā ziņā specifisku nišas automobiļu ražotājam kā Saab izsisties tirgū ar standartizētiem automobiļiem būs grūtāk nekā ar kādreiz markai raksturīgajiem piecu un trīs durvju hečbekiem, tādēļ uzņēmuma atdzīvināšanas plānā viens no svarīgākajiem punktiem ir klasiskā 900.modeļa un pirmatnējā 9-3 atgriešana starp dzīvajiem pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Ja šāds attīstības scenārijs liekas dīvains, tad piemēri, kas to atspēko, tālu nav jāmeklē, jo piecu durvju hečbeki, tiesa gan, klasi augstāk, tagad ir arī lielāko vācu premium ražotāju klāstā. Piedevām daudzi no autobraucējiem, kas patlaban lieto Impreza WRX, Golf GTI un citus tā dēvētos karstos hečbekus, kļūs pieaugušāki un varētu meklēt mazliet nopietnāku, nobriedušāku braucamo, un tas varētu būt Saab markas hečbeks, atsaucoties uz holandiešu autointernationaal.nl, ziņo Autoblog.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu