Spyker vairs neražos supermašīnas (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saab

Holandiešu superauto ražotājs Spyker, kas pērn kļuva par Saab īpašnieku, nolēmis atteikties no sava pamatbiznesa un pilnībā pievērsties Saab attīstīšanai.

Spyker Cars paziņojumā teikts, ka uzņēmuma aktīvus iegādājies Lielbritānijā bāzētais uzņēmums CPP Global Holdings Ltd., kas 15 miljonus eiro samaksās uzreiz, bet vēl 17 miljonus - sešus gadus ilgā periodā.

CPP ir britu uzņēmums, kura 250 darbinieki automobiļus būvē pēc speciāla pasūtījuma. Tie var būt gan sērijveida modeļu speciālversijas, gan arī unikāli auto, kam līdzīgus atrast nav iespējams. CPP izaugsmi tieši pēdējos gados veicinājis atbalsts no krievu miljardiera Vladimira Antonova puses.

Foto: Spyker

CPP un Spyker sadarbības saiknes ir visai ciešas jau kopš holandiešu zīmola atdzīvināšanas 2000. gadā, kad CPP uzņēmās šasiju un virsbūves paneļu izgatavošanu. 2009. gadā Spyker Cars un CPP panāca vienošanos, ka jaunā Spyker C8 Aileron un visu nākamo Spyker modeļu ražošanas cikls pilnā apjomā tiks veikts Lielbritānijā, Koventrijā speciāli iekārtotās jaunas CPP struktūrvienības darbnīcās.

Kamēr CPP nodarbosies ar saviem speciālpasūtījumiem un Spyker markas automobiļu ražošanu, uz ko CPP vadītājs Brendans O'Tūls liek lielas cerības, tikmēr Spyker Cars ar Viktoru Milleru priekšgalā visus spēkus veltīs Saab nostādīšanai uz kājām.

Saab 9-5 SportCombi
Saab 9-5 SportCombi Foto: Saab

Var atzīmēt, ka Ženēvas auto šovā Saab prezentēs modernizēto 9-3 saimi, kas daudz neatšķiras no līdzšinējiem modeļiem, jaunā 9-5 SportCombi versiju, 9-3 kabrioleta īpašo Independence Edition versiju, kā arī kādu īpašu konceptauto, kurš varētu liecināt par markas atgriešanos pie hečbeka formām.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu