BMW 5. sērijas septītā paaudze

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Minhenē bāzētais autoražotājs nupat prezentējis septītās paaudzes 5. sērijas BMW, kas pilnveidots pilnīgi visās jomās.

Jaunās paaudzes 5. sērija priekšgājēju vispirms pārspēj izmērā. Automobiļa garums ir 4935 milimetri, platums - 1868 mm, augstums - 1466 mm, savukārt riteņu bāze ir 2975 mm. Tas nozīmē, ka paaudžu maiņas rezultātā 5. sērija ir kļuvusi par 36 mm garāka, par 6 mm platāka un par 2 mm augstāka. Attālums starp asīm savukārt ir palielinājies par 7 milimetriem.

Lai arī gabarītu ziņā premium sedans ir kļuvis lielāks, pārdomāta šasijā un virsbūvē izmantoto materiālu kombinācija ļāvusi svaru samazināt par līdz pat 100 kilogramiem. Vienlaikus automobiļa pamata konstrukcijas stingrība un noturība pret vērpi ir kļuvusi lielāka. Tāpat uzmanība pievērsta auto aerodinamiskajām īpašībām; datorsimulācijās un vēja tuneļos pavadītās stundas ir atmaksājušās, un, panākot aerodinamiskās pretestības koeficienta samazinājumu par 10 procentiem līdz 0,22, iegūts labākais rādītājs šajā segmentā. Tā apgalvo BMW.

Sākotnēji jaunā piektā sērija iegūs četrus spēka agregātus. 530i paredzēts apgādāt ar jaunu 2 litru četru cilindru turbo motoru, kurš attīsta 252 ZS, 540i paredzēts 3 litru sešu cilindru turbo motors ar 340 zirgspēkiem, savukārt 520d un 530d paredzēti analoga tilpuma motori ar 190 un 265 zirgspēkiem un attiecīgi 400 un 620 Nm. Visi motori, izņemot 190 ZS dīzeli (6 pakāpju mehāniskā kārba), bāzes versijā tiek komplektēti ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. It visiem motoriem ir paredzēta iespēja piejūgt pilnpiedziņu.

Dinamiskākā no sākotnēji pieejamajām 5.sērijas BMW modifikācijām būs modelis ar 3 litru turbo motoru un pilnpiedziņu. Tā 100 km/h var sasniegt 4,8 sekundēs. Bāzes 520d gan arī nebūs gliemezis - šā modeļa standarta sprints ilgstot 7,7 sekundes.

Jaunā piektā sērija ir apgādāta ar tādu pašu multimediju kompleksu, kāds ir zīmola flagmanī. Tas nozīmē, ka virkni funkciju var izsaukt ar žestu vai balss komandām. Bez tā auto ir jauns projekcijas displejs, kura izmērs par 70 procentiem pārsniedz iepriekšējo, telefona induktīvās lādēšanas sistēma, klimata kontrole, kas jonizē un aromatizē salonā ieplūstošo gaisu, Bowers & Wilkins audio sistēma ar 1400 vatu jaudu, masāžas krēsli, aktīvā kruīza kontrole, kas darbojas ātruma diapazonā no 0 - 210 km/h, ceļa zīmju lasītājs, sistēma, kas prot automātiski pārkārtot auto blakus joslā, arī noparkoties bez vadītāja atrašanās salonā un citas ekstras.

Jaunais auto, kam jau standartā būs LED priekšējie lukturi, pārdošanā nonāks 2017.gada februārī. Jau martā modeļu klāsts tiks papildināts ar 5.sērijas hibrīdu, kas elektriski spēs veikt 45 km, kā arī M550i ar 462 zirgspēku V8 motoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu