Latvietim Polijā atņem zagtu auto (79)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ziemassvētku brīvdienās celtnieks Nauris kopā ar brāli devās mājup no Vācijas pie ģimenes Latvijā. Vēlme ieraudzīt mīļos pēc iespējas ātrāk bija kā dzinulis, kas neļāva aizkavēties ne mirkli. Tomēr kaut kas 450 kilometrus no mājām viņus apstādināja: "Es no Vācijas braucu mājās ar BMW, 2005. gada, un mani apturēja Polijā," stāsta Nauris. Minētais auto izrādās zagts.

Nauris: "Es no Vācijas braucu mājās ar BMW, 2005. gada, un mani apturēja Polijā, Augusto pilsētā robežsargi uz dokumentu pārbaudīšanu. Vēlāk mūs aizveda uz iecirkni pie robežsargiem, tur mums vēlreiz pārbaudi uztaisīja un tad jau sāka kārtot papīrus, ka ņem to mašīnu nost."

Kā izrādījās, Polijas datu sistēmā Naura automašīna bija meklēšanā, un Nauris ne tikai aplūkoja pilsētas vietējo policijas iecirkni, bet arī tur pārnakšņoja.

Nauris: "Es nopirku mašīnu 2007. gada 30. janvārī, bet man robežsargi pateica, ka tā mašīna tika iedota meklēšanā 2008. gadā."

No turpmākas uzturēšanās ekskluzīvajos poļu apartamentos paglāba uz Poliju atbraukušais draugs, taču sašutums par izveidojušos situāciju ir ne pa jokam, jo tagad Nauris kļuvis par kājāmgājēju.

Nauris: "Es to mašīnu atradu internetā ss.lv sludinājumā. Un viņš pats Aizkrauklē tas cilvēks dzīvo, es pats aizbraucu to mašīnu apskatīties, iepatikās un pirku to. Es, kad to mašīnu pirku Latvijā, tur bija itāļu papīri. Es aizgāju ar tiem papīriem uz CSDD, teicu, lūdzu, pārbaudiet to mašīnu, vai tā nav zagta, vai nav meklēšanā. Viņi man to mašīnu pārbaudīja, saka, ka ir tīra mašīna, nav ne zagta, ne kā. Man ir papīrs, ka tā Latvijā nav meklēšanā, ka tā nav zagta."

Oskars Komuļs, VP RRP Kriminālpolicijas pārstāvis: "No tā praktiski neviens nav pasargāts, bet lielākoties, ja automašīnu pērk pie autorizētā dīlera vai kaut kādās lielākās tirdzniecības vietās, tad jābūt garantijai, ka automašīnai viss kārtībā."

Šajā ziņā varētu teikt, ka Naurim vienkārši nepaveicās, jo ne CSDD, ne Valsts policijai laikā, kad mašīna Latvijā tika piereģistrēta, nebija pieejas Šengenas informācijas sistēmai.

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu