Somi uzstāda elektroauto ātruma rekordu uz ledus (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Somu elektroauto Electric RaceAbout (E-RA) ar riepu ražotāja Nokian testu pilotu Janni Laitinenu pie stūres kļuvis par ātrāko elektroauto uz ledus – tas, būdams apgādāts ar 225/40 R18 izmēra Nokian Hakkapeliitta 7 riepām, divos braucienos vidēji attīstīja 252,09 km/h.

Rekords tika uzstādīts uz Ukonjarvi ezera Somijas ziemeļos. Uz tā ledus tika notīrīts taisns posms, ko rekorda pretendentiem atbilstoši Ginesa grāmatas noteikumiem jāveic divas reizes pretējos virzienos. Piedevām arī automobilim uzstādītajām riepām bija jābūt brīvi pieejamām pārdošanā un sertificētām izmantošanai uz koplietošanas ceļiem, vēsta Motor.ru.

Rekorda uzstādīšanas mēģinājumam kopumā tiek atvēlēta viena stunda, kurā jāveic sagatavošanās un arī abi braucieni, savukārt galīgais rezultāts ir divu braucienu vidējā vērtība. Mērījumi rāda, ka vienā no braucieniem elektroauto maksimāli spējis attīstīt 260,06 kilometrus stundā, savukārt vidēji – 252,09 km/h.

Rekords gan netiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā, jo tajā vēl nav atbilstošas kategorijas, turklāt pasākumā klāt nav bijuši arī paši grāmatas pārstāvji, kas varētu pārliecināties, ka visas formalitātes ir ievērotas kā nākas.

E-RA ir apgādāts ar četriem elektromotoriem, kuri kopā attīsta 383 zirgspēkus, un ar 33 kilovatstundu akumulatoriem. 100 km/h tas spēj sasniegt 6 sekundēs, un tā gaitas rezerve ar pilnām baterijām ir ap 200 kilometriem.

Var atzīmēt, ka pērn šis auto jau uzstādīja vienu rekordu – nobraucot 20 kilometrus 8 minūtēs un 42 sekundēs, E-RA kļuva par ātrāko elektroauto Nirburgringas Nordšleifē.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu