ABB un Volvo Buses izstrādās ātrās uzlādes elektriskos autobusus (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šveices un Zviedrijas koncerns ABB un Zviedrijas autobusu ražotājs «Volvo Buses» gatavojas sadarboties, lai izstrādātu ātrās uzlādes elektriskos autobusus, pirmdien paziņoja ABB.

Šī tehnoloģija tiks paredzēta elektriskajiem autobusiem un autobusiem, kas aprīkoti gan ar elektriskajiem, gan iekšdedzes dzinējiem, kuri spēs autobusu pieturās automātiski uzlādēties.

Pirmais šīs tehnoloģijas projekts paredzējis līdz nākamajam gadam nodrošināt 12 hibrīda autobusus Luksemburgas sabiedriskā transporta sistēmai.

«Šī sadarbība rada pilsētas mēroga standartizētu uzlādes sistēmu elektriskajiem un elektriskajiem hibrīda autobusiem, kas var ātri uzlādēt autobusus ar automātisku jumta savienošanas sistēmu pieturās vai ar kabeļa uzlādes sistēmu nakts laikā,» norāda ABB.

«Volvo Buses» pirmos hibrīda autobusus tirgū laida 2009.gadā un kopš tā laika piegādājis 1600 transportlīdzekļus 21 valstī.

Uzņēmums paredzējis pirmā elektriskā autobusa darbību Zviedrijā sākt nākamā gada jūnijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu