Brazīlija saistībā ar izmešu skandālu uzliek Volkswagen 13 miljonu dolāru sodu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas valdība ir paziņojusi, ka tās vides aizsardzības aģentūra saistībā ar izmešu skandālu ir uzlikusi Vācijas autobūves koncernam «Volkswagen» (VW) 13 miljonu ASV dolāru (12 miljoni eiro) lielu sodu.

Valdība uzsvēra, ka piespriests ir likumā augstākais paredzētais sods.

Brazīlijas vides aizsardzības aģentūra IBAMA ir arī pieprasījusi no VW plānu par skandālā skarto automašīnu atsaukšanu.

Valdības paziņojumā norādīts, ka VW ir atzinusi, ka Brazīlijā ir 17 000 automašīnu, kas ir aprīkotas ar krāpniecisko programmatūru.

Tās ir 2011. un 2012. gada izlaiduma «Amarok» modeļa automašīnas.

Jau vēstīts, ka VW septembrī atzina, ka visā pasaulē ir 11 miljoni automašīnu, kuru dīzeļa dzinējs ir aprīkots ar krāpnieciskajām ierīcēm. Skandāla rezultātā pēc pārdošanas apmēra pasaulē lielākā autoražotāja spēkratu pārdošana ir nokritusies līdz visu laiku zemākajam līmenim.

Programmatūra piesārņojuma kontroli ieslēdz tad, kad transportlīdzeklim tiek veiktas pārbaudes, bet to izslēdz, kad automašīna atgriežas reālas braukšanas apstākļos, tādējādi vidē nonāk krietni vairāk kaitīgo izmešu nekā paredz noteiktās normas.

Vairākās valstīs sāktas izmeklēšanas par krāpnieciskajām ierīcēm VW grupas automašīnām ar dīzeļa dzinēju, un skandāla rezultātā VW ir zaudējusi vairāk nekā pusi no savas tirgus vērtības.

VW gatavojas plašai skarto transportlīdzekļu atsaukšanai, lai tos saremontētu atbilstoši noteiktajiem vides standartiem.

Grupa atklāja, ka apmēram trīs miljoni skandālā iesaistīto automašīnu ir ar 1,6 litru dīzeļa dzinēju, kam būs jāveic nozīmīgi remonti.

Automašīnām ar 1,2 un 2,0 litru dzinēju pietiks vien ar programmatūras atjaunināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu