Lietas, kas jāzina katram satiksmes dalībniekam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Augstu satiksmes drošības līmeni uz ceļiem var panākt tikai tad, ja visu satiksmes dalībnieku starpā valdīs cieņa un sapratne par to, kas tā drošība vispār tāda ir un kā to nodrošināt.

Šā iemesla dēļ nepārtraukti runājam par trūkumiem vietējā satiksmē, norādām uz nepieciešamību cīnīties ar domstarpībām, kas valda uz ceļa, un aicinām būt mazāk pārgalvīgiem.

Tomēr pieredze rāda, ka paradums izslēgt pašsaglabāšanās instinktus un tradīcija būt neapmierinātiem citam ar citu ir iesakņojusies tik dziļi, ka vēl kāds ārvalstu satiksmes drošības video par ļaunu nenāks.

Šoreiz uzmanības centrā filmiņa no Lielbritānijas, kas lieliski akcentē būtiskākās problēmas uz ielas. Būtībā jau tajā nekas jauns nav pateikts - ja cilvēks (vienalga - gājējs, velobraucējs vai autobraucējs)

savu galvu izmanto nolūkā, kam tā paredzēta, nevis tikai cepures uzlikšanai,

tad viņš tāpat zinās, ka velobraucējs ir grūtāk pamanāms, pirms jebkura manevra ir jāpārliecinās par tā drošību, ir nepieciešams ievērot drošu intervālu līdz ielas malā stāvošam auto u.tml.

Ja nu tomēr šis tas ir piemirsies, tad Lielbritānijā tapušais satiksmes drošības kampaņas video «Cieni visu pārējo braucienu!» būs tieši laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu