«Autonams»: Divus mēnešus pēc kārtas sasniegts auto zādzību skaita antirekords

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Šī gada aprīlī pēc trīs gadu pārtraukuma sasniegts auto zādzību antirekords, pārsniedzot 100 automašīnas mēnesī, taču maijā tas ticis pārsniegts vēlreiz ar 110 nozagtām automašīnām mēnesī, liecina uzņēmuma «Autonams» apkopotie dati.

Noslēdzot 2015.gada pirmo pusgadu, kā ierasts, vietu topa augšgalā saglabā «Volkswagen» markas automašīnas un modelis «Golf» - nozagtas 33 mašīnas. Zagtāko modeļu topa otro vietu ieņemt automašīnas «Audi A4» - 22 gadījumi, kam cieši seko «Toyota» modelis «Corolla Verso» - 21 gadījums. Vienlaikus vērojams būtisks pieaugums «Touran» modeļu zādzībās - 16 gadījumi.

Tāpat kā iepriekšējā ceturksnī,

«Top10» zagtākās markas veido vairāk nekā 85% no visiem zagtajiem transporta līdzekļiem.

Zagto automašīnu vidējais vecums ir samazinājies par vienu gadu, un īpaši tas ir novērojams «Audi» gadījumā, kur vidējais zagto automašīnu vecums ir samazinājies par 3,34 gadiem - tiek zagtas arvien jaunākas automašīnas.

Šī gada pirmajā pusē pastiprinātu zagļu interesi ir piesaistījuši apvidus auto.

No pilnīgi jauniem 2014. un 2015.gada izlaiduma zagtajiem auto deviņi no desmit ir apvidus auto. Īpašu kāpumu ir pieredzējis «Toyota» «Land Cruiser» jaunākais modelis.

Auto «keyless-go» sistēma no dažādām vietām to ļaujot nozagt pat 20-50 sekunžu laikā.

Efektīvākais veids, kā pasargāt šādu auto, ir augstākas klases papildu imobilaizera ar personālo čipu uzstādīšana. Šādā gadījumā, cenšoties nolasīt atslēgas kodu, zagļi redz arī imobilaizera signālu, taču nevar to pārtvert un nolasīt. Gadījumā, ja imobilaizera signāls netiek pamanīts, pārtverot atslēgas kodu, automobilis tiek atvērts un iedarbināts, taču imobilaizers neļaus ar to aizbraukt.

Arvien nopietnāka problēma esot automašīnu priekšējo lukturu zādzības.

Gada sākumā parādījusies tendence zagt lukturus no «VW Toureg» un «Porsche Cayenne» automašīnām. Tagad īpaši augsta aktivitāte novērojama attiecībā uz «Volvo» markas auto, īpaši «XC60» un «XC90» modeļiem. Tāpat vairāki lukturu zādzības gadījumi bijuši arī BMW.

SIA «Autonams» valdes loceklis Edvīns Panders norāda, ka «Volvo» un BMW automašīnām, lai nozagtu lukturus, ir nepieciešams atvērt automašīnas motora pārsegu. Lai pasargātu sava auto lukturus, pirmkārt, esot nepieciešams papildu motora pārsega bloķētājs. Otrais solis ir auto marķēšana. Tā padara auto «neinteresantāku» potenciālā zagļa acīs tāpēc, ka marķētas detaļas ir viegli identificēt un atrast, kam tās pieder.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Autonama» pamatkapitāls ir 32 015 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Ivetai Sarkanei. «Autonama» apgrozījums 2013.gadā bija 2 390 407 eiro, bet gads tika noslēgts ar 128 535 eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu