Honda uzstāda degvielas patēriņa Ginesa rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Honda

Šā gada 1. jūnijā Honda sāka braucienu cauri 24 kontinentālajām Eiropas Savienības valstīm pēc jauna Ginesa rekorda un to sasniedza 25.jūnijā.

Proti, startējot no Ālstas Beļģijā, divi Honda izpētes un attīstības centra darbinieki Fergals Makgrafs un Džulians Vorens ir uzstādījuši jaunu degvielas patēriņa minimuma rekordu, un tas nu ir iekļauts Ginesa Rekordu grāmatā. Rekorda oficiālais nosaukums ir Lowest Fuel Consumption – all 24 contiguous EU countries jeb zemākais degvielas patēriņš visās 24 līdzās esošajās ES valstīs.

Vairāk nekā trīs nedēļas ilgajā ceļojumā, viesojoties 24 Eiropas Savienības valstīs un ceļā pavadot 13 498 kilometrus, Makgrafa un Vorena vadītā Honda ar 1,6 litru i-DTEC dzinēju vidēji patērējusi 2,82 litrus degvielas uz 100 kilometriem. Atbilstoši oficiālajiem datiem ar šo motoru apgādāts Honda Civic Tourer vidēji patērē 3,8 litrus; abiem Honda European Research & Development (R&D) darbiniekiem bukletos uzrādīto patēriņa rādītāju ir izdevies uzlabot par vairāk nekā 25%.

Honda informācija liecina, ka abi darboņi dienā vidēji veikuši 600 kilometru, ceļā pavadot apmēram 7,5 stundas. Lai veiktu 13 498 kilometrus, Makgrafam un Vorenam kopumā bija nepieciešamas 25 dienas. Patēriņa rādītājs tikmēr nozīmē, ka uzpildīties nācās vien ik pēc 1500 kilometriem, bet kopumā degvielas uzpildes stacijas šim nolūkam visa brauciena laikā nācies apmeklēt vien deviņas reizes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu