Dzērājšoferiem būs jāgrābj lapas (122)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dzērājšoferu sēdēšana aiz restēm valstij izmaksā dārgi. Tādēļ viņus varētu sodīt nevis ar reālu cietumsodu, bet gan ar piespiedu darbu sabiedrības labā. Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš intervijā Latvijas radio arī minēja, ka par braukšanu dzērumā varētu ieviest kriminālatbildību.

Dzērājšoferiem būs jātīra ielas

"Valstij tas ir ļoti dārgi.

Vidēji aptuveni pieci lati diennaktī uz vienu aizturēto.

  tas ir ļoti dārgi. Tāpēc arī ir viens no priekšlikumiem nomainīt administratīvo arestu pret piespiedu darbu, lai cilvēks strādātu sabiedrības labā - ar grābekli grābtu rudenī lapas, ziemā sniegu tīrītu vai vasarā ielu tīrītu vai kaut ko tamlīdzīgu," viņš teica.

Vēlas kriminālatbildību

Zivtiņš skaidroja, ka drīzumā gaidāmie bargākie sodi dzērājšoferiem "preventīvi nostrādās sabiedrībā". Tie kārtējo reizi aktualizēs jautājumu par sēšanos pie stūres reibumā un par satiksmes drošību valstī kopumā.

"Tas ir ļoti smags pārkāpums. Faktiski visās Eiropas valstīs tas ir kriminalizēts. Mēs esam pēdējā valsts, kas to neesam izdarījuši, bet es domāju, ka mēs uz to iesim, un kriminālatbildība ir daudzreiz smagāka atbildība," viņš skaidroja.

Vienlaikus līdz ar bargāko sodu ieviešanas sāpīgs ir jautājums par korupciju policijā, Zivtiņš atzina un norādīja, ka policistu algas ir ievērojami samazinātas un policisti strādā vairākos darbus. Taču šo jomu policijā arī stingri kontrolēs.

Pētīs arī ātrumu

Zivtiņš arī pastāstīja, ka tuvākajās dienās gaidāmajos Līgo svētkos Ceļu policija pievērsīs uzmanību ne tikai braucēju reibumam, bet arī ātrumam un drošības jostu lietošanai. Pēc viņa teiktā,

pēdējā laikā atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana atkal ir pieaugusi.

Kāpusi arī auto plūsmas intensitāte.

Pat uz meža ceļiem

Viņš stāstīja, ka policisti Līgo svētkos būs pat uz meža ceļiem. Zivtiņš skaidroja - nebūs tā, ka policija pirms svētkiem sabaida, ka būs vērienīgas pārbaudes, bet pēc tam tās neveiks. Tā esot noteikumu izskaidrošana pirms spēles.

Kad policisti varēs līgot?

Viņš arī pauda cerību: "Es ceru, ka pienāks tāds laiks, kad uz Līgo svētkiem arī visi policisti varēs līgot kopā ar visiem pārējiem cilvēkiem. Bet šobrīd tā nav. Un šobrīd mums ir ļoti strikti jāseko līdzi tam." Zivtiņš arī atgādināja, ka iepriekšējā gadā Latvijai ceļu satiksmes uzlabošanas jomā bija ļoti labi rezultāti.

Lai šoferiem pat prātā neienāktu sēsties pie stūres reibumā, vajadzīgs aktīvs policijas darbs, nemitīgas likumdošanas izmaiņas, kā arī plašas sabiedriskās kampaņas, Zivtiņš rezumēja.

Vērienīgas pārbaudes

Portāls TVNET jau vairākkārt vēstījis, ka šajos Līgo svētkos Ceļu policija sola vērienīgas pārbaudes visā Latvijā.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu