Garkalnē kājāmgājējs nogāž un sabojā fotoradaru (364)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

30.aprīlī Garkalnes novadā, uz Rīgas-Siguldas šosejas, kāds kājāmgājējs piegājis pie uzstādīta fotoradara, nogāzis to zemē un vairākas reizes pa to iesitis.

Pēc notikušā gājējs aizbēdzis mežā, apstiprināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Par notikušo Saulkrastu policijas iecirknī sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu bojāšanu. Policija aicina atsaukties ikvienu, kurš redzējis minēto personu, vēršoties Saulkrastu iecirknī.

Valsts policija veic izmeklēšanu par vairākiem pēdējā laikā notikušiem incidentiem saistībā ar fotoradariem, turklāt vienā gadījumā fotoradaram uzbraukts ar automašīnu.

Kopš pērnā gada novembra, kad Latvijā darbojas jaunie pārvietojamie fotoradari, visbiežāk mērierīces pārkāpējus fiksējušas rīta pusē un pēcpusdienās.

Valsts policijas dati liecina, ka no pagājušā gada 21.novembra līdz šā gada 17.aprīlim kopumā fotoradari piefiksējuši 46 065 pārkāpumus.

Laikā no plkst.7 līdz 9 pārkāpumu skaits pakāpeniski pieaudzis un kopumā bijuši 12,15% no visiem pārkāpumiem, bet 33,38% no visiem pārkāpumi fiksēti laikā no plkst.10 līdz 12.

No plkst.13 līdz 14 pārkāpumu skaits nedaudz samazinājies, un tādi šajā laikā bijuši 19,24% no visiem pārkāpumiem.

Savukārt no plkst.15 līdz 16 pārkāpumu skaits atkal palielinās un kopumā sasniedzis 21,93% no visiem pārkāpumiem.

No plkst.16 līdz20 transportlīdzekļu vadītāji braukuši prātīgāk, un šajā laikā bijuši 13,29% no visiem pārkāpumiem.

Komentāri (364)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu