Timrots: fotoradariem jāfiksē pārkāpums no +15 km/h (217)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Patlaban ir īstais laiks mainīt spēles noteikumus par fotoradaru darbību uz ceļiem, jo valsts lauž līgumu ar radaru uzstādītājiem, taču vēlas tos uz ceļiem saglabāt, sacīja autožurnālists Pauls Timrots.

Pieredzējušais autožurnālists aicina ar fotoradariem fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk nekā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, savukārt kontroli līdz minētajai robežai atstāt tikai ceļu policistu kompetencē. Dažu dienu laikā ideju portālā «manabalss.lv» parakstījuši vairāki tūkstoši cilvēku. Lai tā nonāktu pie likumdevēja Saeimā, tā jāatbalsta 10 tūkstošiem.

«15 kilometru stundā tāpēc, ka daudzās Eiropas valstīs ir pieņēmums un pētījumi, ka tas ir normālais satiksmes plūsmas ātrums. Tad nevienu īpaši nebaksta, negrūsta,» pamatoja Timrots.

Viņš uzsvēra, ka ir dažādi instrumenti ceļu satiksmes regulēšanai un fotoradari ir tikai viens no tiem. Ir ceļu policisti, kampaņas, attiecības starp vadītājiem, nevarot visu «uzkrāmēt vienam instrumentam – fotoradaram».

Viņaprāt, pašlaik ir īstais laiks domāt par izmaiņām, jo tiek lauzts līgums ar uzņēmējiem, kas līdz šim bija atbildīgi par fotoradaru izvietošanu uz ceļiem. «Ja nav jau cits uzņēmējs, viņš rēķināsies ar jaunajiem apstākļiem, arī nelolos liekas ilūzijas un būs samērīgs daudzums fotoradaru,» uzskata Timrots.

Jau ziņots, ka uzņēmums «Vitronic Baltica un Partneri» tā arī nav spējis laikus uzstādīt noteikto radaru skaitu un izpildīt ar Valsts policiju noslēgtā līguma prasības. Valsts ar šo uzņēmumu līgumu lauzīs.

Komentāri (217)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu