Ļoti apgrūtināta braukšana pa vietējiem ceļiem Kurzemē (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šorīt valstīs vietām snieg un pūš brāzmains vējš, bet gaisa temperatūra ir no -12ºC līdz -4ºC.

Latvijas Valsts ceļi informē, ka braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti. Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču

stiprā vēja un tā izraisītā zemā puteņa laikā brauktuves ātri atkal kļūst sniegotas,

veidojas aizputinājumi. Iespējami lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi.

Rīgas apkārtnē, un visos galveno ceļu virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļa posma garumā. Brauktuves sniegotas un aizputinātas, vietām apledojušas. Autoceļi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Pa reģionālajiem autoceļiem putenis apgrūtina braukšanu visā Latvijas teritorijā. Autoceļi sniegoti, vietām aizputinājumi. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiāliem.

Pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi un tai skaitā

Kurzemē ir ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi.

Aizputinājumu dēļ atsevišķi ceļu posmi nav izbraucami. Ceļus tīra nepārtrauktā darba režīmā, taču stiprā vēja un zemā puteņa laikā brauktuves īsā laika periodā atkārtoti tiek aizputinātas. Pārvietojoties pa lauku ceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo to caurbraucamība līdz sniegputeņa mitēšanās beigām netiek garantēta.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienas pirmajā pusē turpinās pūst stiprs brāzmains vējš, izraisot sniegputeni un veidojot uz ceļiem sniega sanesumus. Braucot ziemas apstākļos, aicinām autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Atgādinām, ka ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu