Braukšana siega dēļ teju visā Latvijā ir apgrūtināta (29)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem atsevišķos posmos Vidzemē un Latgalē pakāpeniski sāk uzlaboties, savukārt citviet braukšanu vēl joprojām apgrūtina zemais putenis, kā ietekmē brauktuves ātri atkal kļūst sniegotas, veidojas aizputinājumi. Kā novēroja TVNET, braukšanas laiks no galvaspilsētas līdz Jelgavai, piemēram, šobrīd prasa vismaz divreiz ilgāku laiku.

Pievienota 2.apakšnodaļa

Kā informēja «Latvijas Valsts ceļi», apmierinoši braukšanas apstākļi ir Vidzemē ceļa posmā Līgatne-Veclaicene Siguldas virzienā, kā arī posmos Braslas tilts-Stalbe un Strenči-Valka Valmieras virzienā. Tāpat apmierinoši braukšanas apstākļi ir arī ceļu posmos Daugavpils-Krāslava, Varakļāni-Ludza un Grebņeva-Špoģi Latgales reģionā.

Ne tikai pa reģionālajiem, arī maģistrālajiem autoceļiem putenis apgrūtina braukšanu visā Latvijas teritorijā. Autoceļi sniegoti, vietām aizputinājumi. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiāliem.

Arī pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, īpaši Kurzemē. Ceļus tīra nepārtrauktā darba režīmā, taču stiprā vēja un zemā puteņa laikā brauktuves īsā laika periodā atkārtoti tiek aizputinātas. Pārvietojoties pa lauku ceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo to caurbraucamība līdz sniegputeņa mitēšanās beigām netiek garantēta.

Kravas auto ievērojami apgrūtināta uzbraukšana uz Zemitānu tilta

Slidenas brauktuves dēļ smagām automašīnām ievērojami apgrūtināta uzbraukšana uz Zemitānu tilta.

Autovadītāji sociālajos tīklos ziņo, ka Purvciema virzienā satiksme teju apstāsies - smagās automašīnas un sabiedriskais transports tikai ar grūtībām spēj uzbraukt uz tilta.

Uz tilta, visticamāk, izšķīdis sāls pārklājums un intensīvās snigšanas dēļ strauji pasliktinājušies braukšanas apstākļi.

Visi dienesti par situāciju jau esot informēti, un SIA «Rīgas tilti» tehnika jau devusies ceļā, lai tiltu notīrītu un nokaisītu.

Rīgā gaida puteņa beigas, tad sāks tīrīt ielas

Turpinoties putenim, galvaspilsētā šobrīd tiek veikta tiltu un satiksmes pārvadu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem, kā arī no sniega tiek atbrīvotas maģistrālās pilsētas ielas ar intensīvu transportlīdzekļu un sabiedriskā transporta kustību.

Rīgā pašlaik tilti un satiksmes pārvadi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem, kā arī no sniega tiek atbrīvotas maģistrālās pilsētas ielas ar intensīvu transportlīdzekļu un sabiedriskā transporta kustību.

Ņemot vērā, ka turpina snigt, braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, uz brauktuvēm arvien atjaunojas sniega kārta. Uzlabot braukšanas apstākļus uz maģistrālajām ielām un tiltiem būs iespējams divas līdz trīs stundas pēc snigšanas beigām.

Atbilstoši sinoptiķu prognozēm otrdien, 18.decembrī, nav gaidāma spēcīga snigšana un plānots, ka tad tiks sākta sniega tīrīšana arī rajona nozīmes ielās, sākot ar tām vietām, kas ir ārstniecības iestāžu un izglītības iestāžu tuvumā. Rajona nozīmes ielas no sniega tiks attīrītas pakāpeniski – triju līdz četru dienu laikā, taču, ja atsāksies intensīva snigšana, tehnika tiks novirzīta prioritāro ielu tīrīšanai.

Apgrūtinātās satiksmes dēļ sabiedriskais transports kavējas līdz pat stundai. «Autobusu un trolejbusu kavējumi ir līdz pat stundai atsevišķos maršrutos, taču tramvaji kavējas aptuveni 15 minūtes,» teica Zaķis un uzsvēra, ka iedzīvotājiem ir jārēķinās ar to, ka sliktos laika apstākļos satiksme kavējas.

Ziemeļu rajonā tīrīšanas darbi notiks Hāpsalas, Pētersalas, Sarkandaugavas, Aptiekas ielās un Katrīnas ielā.

Latgales priekšpilsētā tiks tīrīta Slāvu iela no 23. līdz 25.ēkai loka pusē, Mūrnieku, Terēzas un Zvaigžņu ielas, kā arī Jēkabpils iela posmā no Katoļu ielas līdz Firsa Sadovņika ielai.

Kurzemes rajonā sniegu tīrīs Iļģuciema ielā, Eižēnijas ielā, Gobas ielā, Baltā ielā, Riekstu ielā, Motoru ielā, Kandavas ielā un Dārza ielā.

Savukārt Zemgales priekšpilsētā no sniega atbrīvos brauktuves Kartupeļu ielā, Skaistkalnes ielā, Zeļļu ielā, Ļermontova ielā, Atpūtas ielā, Biešu ielā, Robežu un Cieceres ielā.

Lai atvieglotu rajona nozīmes ielu tīrīšanu, Satiksmes departaments aicina rītdien nenovietot transportlīdzekļus šajās ielās.

Aktuālākā informācija par situāciju Rīgas ielās pieejama sociālā tīklā «Twitter» kontā «@rdsvc» un īpaši izveidotajā mājas lapā «sniegs.riga.lv».

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu