VP: jāmaina attieksme pret satiksmes drošību kopumā (56)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas iedzīvotājiem jāmaina attieksme pret satiksmes drošību kopumā, runājot par situāciju satiksmes jomā, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» ceturtdien sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

«Jādomā par savu drošību un jāmaina attieksme pret satiksmes drošību kopumā,» viņš uzsvēra, norādot, ka šogad septiņos mēnešos, salīdzinot ar pērno gadu, konstatēts par aptuveni 7500 pārkāpumu vairāk - kopumā aptuveni 60 000 satiksmes pārkāpumu. Krapsis atzina, ka negadījumu skaits ar cietušajiem un bojāgājušajiem bijis daudz mazāks.

Viņš pastāstīja, ka policija pastiprinājusi ātruma režīma kontroli, taču ātrumpārkāpēju mazāk nekļūst. Arī ar pašlaik esošajiem radariem nepietiek, taču fotoradaru iepirkumu konkurss pašlaik pagarināts, jo neviens uzņēmums nepieteicās piegādāt policijai fotoradarus.

Policijas pārstāvis arī teica, ka velosipēdu jomā pašlaik statistika nav tik kliedzoša, taču ar bažām tiek gaidīts diennakts tumšais laiks. Viņš gan pauda cerību, ka satiksmes dalībnieki ievēros noteikumu prasības.

Izvērtējot autovadītāju attieksmi pret velosipēdistiem, Krapsis atzina, ka tā īpaši nav mainījusies.

«Statistika uz doto brīdi neliecina par to, ka situācija būtu ideāla, protams, atsevišķos gadījumos cilvēki sāk saprast,» sacīja Krapsis.

Ar motobraucējiem kopumā situācija esot uzlabojusies, tomēr, piemēram, ar sporta motocikliem brauc agresīvi.

«Kopumā situācija, salīdzinot ar citiem gadiem, ir labāka, bet līdz ideālam vēl tālu,» viņš norādīja.

Krapsis pastāstīja, ka jaunā mācību gada sākumā ceļu policija pastiprinās patruļas, īpaši tieši skolu apkārtnē. Tāpat tiks veikts preventīvais darbs, policija apmeklēs mācību iestādes, informēs par ceļu satiksmes noteikumu aspektiem, viņš informēja, aicinot vecākiem ģimenē ar bērniem pārrunāt satiksmes drošību.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu