CSDD rīkos jaunu konkursu par četru lāzera fotoradaru iegādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) rīkos jaunu konkursu par četru stacionāro radaru ar lāzera skeneri iegādi.

Nesen CSDD rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums «Reck», un pirmās mērierīces uz Latvijas ceļiem būs jau šogad. Iepirkuma līgumcena ir 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Fotoradaru iepirkumam bija vēl otra daļa, kas paredzēja, ka valsts iegādāsies četras transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar lāzera skeneri. Arī šajā daļā, tāpat kā Doplera principa iekārtu piegādē, pieteicās «Reck» un «Doma». CSDD pārstāvis Jānis Aizpors skaidroja, ka šajā daļā konkurss ir pārtraukts, jo iesniegtie piedāvājumi neatbilda CSDD izvirzītajām tehniskajām prasībām.

Tagad CSDD drīzumā izsludinās jaunu iepirkuma konkursu par šo četru mērierīču iegādi.

Jau ziņots, ka «Reck» mērierīces ar lāzera skeneri bija gatavs uzstādīt par 245 017 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt «Doma» - par 500 000 eiro bez PVN.

Valsts piecus gados plāno iegādāties pa 20 stacionārajiem radariem gadā. Lai arī noslēdzies konkurss par 16 Doplera principa radaru iegādi, par pārējo iekārtu uzstādīšanu tiks rīkoti jauni konkursi, turklāt šobrīd valdība nemaz nav lēmusi par naudas piešķiršanu šim mērķim.

Gatavojoties stacionāro fotoradaru atkārtotai ieviešanai uz Latvijas ceļiem, jau iepriekš tika izvēlēts uzņēmums, kas radaru atrašanās vietām pievadīs elektrolīnijas. Konkursā uzvarēja uzņēmums «Citrus Solutions». Šim uzņēmumam bija vienīgais nolikuma prasībām atbilstošais piedāvājums, bet piedāvātā līgumcena bija 119 729 eiro.

Privātā komersanta «Vitronic» fotoradari no Latvijas ceļiem tika noņemti 2012.gada decembrī, savukārt policija joprojām izmanto savus pirms vairākiem gadiem iegādātos četrus pārvietojamos fotoradarus.

Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu