Eiropas Savienībai ir jādod garantijas pierobežā investējošiem uzņēmējiem, uzskata Pozņaks (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Apvienotā saraksta" Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta līderis Reinis Pozņaks.
"Apvienotā saraksta" Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta līderis Reinis Pozņaks. Foto: Lita Millere/LETA

Eiropas Savienībai (ES) ir jādod garantijas investoriem, kuri ir gatavi investēt ES pierobežu reģionos, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Apvienotā saraksta" (AS) Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu saraksta līderis Reinis Pozņaks.

Viņš norāda, ka pierobežu reģionu stiprināšanā ir risinājumi, kuri neprasa naudu. Proti, Eiropas līmenī tiktu garantēta investoru investīciju drošība pierobežas reģionos. Investīcijas pierobežā ir visas Eiropas problēma, jo tā ir visas ES ārējā robeža.

Pozņaks uzskata, ka viens no drošības būtiskiem aspektiem ir ekonomiskā stabilitāte. Latvijas līmenī ir ļoti svarīgi attīstīt pierobežas rajonus, lai tur būtu apdzīvotība un notiktu ekonomiskā darbība. Būtu nepieciešama arī īpaša pieeja ES līmenī pierobežas stiprināšanai, jo Latvija kopā ar citām pierobežas valstīm varētu panākt lielāku ES finansējuma piešķiršanu pierobežas stiprināšanai, jo faktiski pašlaik savā ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ šīs valstis konkurētspējas ziņā zaudē citām ES valstīm.

EP deputāta kandidāts uzskata, ka Eiropai nenoliedzami savas robežas ir stingri jāsargā. Lielākais izaicinājums ir nošķirt patiesus patvēruma meklētājus no migrantiem, kas tiek izmantoti kā hibrīdkara instruments, ar ko Latvija saskārās saistībā ar nelegālo migrantu pieplūdumu Baltkrievijas pierobežā. Viņaprāt, ES būtu jāmaina pieeja, ka ārējās robežas aizsardzība ir konkrētās valsts problēma. Ārējās robežas stiprināšana un drošība ir kopēja ES atbildība. Ja pret kādu no robežvalstīm tiek izvērsts hibrīdkarš, pret to ir jācīnās visai ES.

Tāpat viņš norāda, ka Latvijai ir jābūt solidārai ar citām valstīm, kuras jūt migrantu spiedienu. Tāpēc valstij ir jāpalīdz citām valstīm, ja mēs gribam, lai palīdz mums. Viņš uzskata, ka lielākā problēma ir tā, ka Eiropa savas ārējās robežas nesargā un patiesi, bēgļi un patvēruma meklētāji var izmantot legālus ceļus iekļūšanai Eiropā.

Viņaprāt, ļoti daudz problēmu, kas saistītas ar nelegālo migrāciju, atkristu līdz ar Kremļa režīma krišanu. Arī tāpēc mums ir jādara viss, lai Ukraina uzvarētu. Lielā mērā no Krievijas pašreizējās politikas aug kājas nelegālajai migrācijai, jo šī valsts provocē krīzes visos iespējamos reģionos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu