Policija atgādina par piesardzību tumšajā laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Laikā, kad zemi neklāj sniegs un tumsā ir apgrūtināta redzamība, autovadītājiem jāievēro īpaša piesardzība, atgādina Valsts policija.

Pagājušajā diennaktī notikuši 80 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 17 cilvēki, divi no tiem gājuši bojā notikuma vietā. Bojā gājušie ir kājāmgājējs un velosipēdists.

Tāpēc policija aicina satiksmes dalībniekus būt uzmanīgiem un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā varētu laikus reaģēt un izvairīties no ceļu satiksmes negadījuma. Lai gan ceļus sniega kārta neklāj, ir jārēķinās, ka uz ceļiem ledus veidojas, un tas pasliktina riepu saķeri ar ceļa segumu. Tā rezultātā var sākties nekontrolēta transporta slīdēšana un palielinās iespēja iekļūt ceļu satiksmes negadījumā.

Uzmanīgiem jābūt arī pašiem gājējiem un velosipēdistiem, un jāievēro drošības pasākumi, lai izvairītos no nelaimes, kas var beigties ar traumām vai arī letāli. Gājējiem un velosipēdistiem ir jāizmanto atstarojoši elementi, lai autovadītāji tos laicīgi var pamanīt. Gājējiem jāatceras, ka, esot ārpus apdzīvotām vietām, īpaši diennakts tumšajā laikā, jāpārvietojas pa ceļa nomali pretēji automašīnu braukšanas virzienam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu