Jaunie stacionārie fotoradari apdrošināti katrs par € 53 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jaunie stacionārie fotoradari apdrošināti katrs par 53 tūkstošiem eiro, pavēstīja radaru apdrošinātāji - kopmānija «If». Fotoradari apdrošināti, paredzot jebkāda veida bojājumu rašanos, tostarp ļaunprātīgu bojāšanu. Iekārtas apdrošinātas uz vienu gadu.

Ceļu satiksmes drošības dienesta (CSDD) rīkotajā konkursā par Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums «Reck», un pirmās mērierīces uz Latvijas ceļiem jau sākušas darboties. Apdrošinātie fotoradari atrodas uz ceļa Rīga–Jelgava pie pagrieziena uz Brankām un uz jaunā Rīgas–Kokneses ceļa pie satiksmes mezgla ar ceļu Inciems–Sigulda–Ķegums.

Atbilstoši CSDD datiem triju gadu laikā vietās, kur paredzēts uzstādīt mērierīces, notikuši 495 ceļu satiksmes negadījumi, cietuši 135 cilvēki, bet bojā gājuši astoņi cilvēki. Tiek lēsts, ka naudas izteiksmē valstij tādējādi nodarīti vairāk nekā četrus miljonus eiro lieli zaudējumi.

Latvijā ir uzstādīti Nīderlandes uzņēmuma «Gatso»apdr fotoradari, kas ir zināmi vairākus gadu desmitus un tiek izmantoti apmēram 60 pasaules valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu