Pa Latvijas ceļiem brauc pat ar vasarai neatbilstošu protektoru dziļumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/Valsts policija

16. – 22.janvārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde sadarbībā ar CSDD rīkoja reidu, kura laikā tika pārbaudītas transportlīdzekļu riepas. Kopumā Liepājas pusē tika pārbaudīti 351 transportlīdzeklis, no kuriem 12 transportlīdzekļu riepu protektoru dziļums bija nepietiekams. Vismazākais protektoru dziļums, kurš tika konstatēts, – 0,55 mm, kas pat vasaras riepām ir neatbilstošs.

Latvijas likumdošana nosaka, kādam ir jābūt minimālajam riepu protektora dziļumam, lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību. Nodilušas riepas ir bīstamas, tāpēc ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka minimālais pieļaujamais protektora dziļums vasaras riepām ir 1,6 mm un ziemas riepām 4 mm.

Ventspils pusē pārbaudīti 246 transportlīdzekļi, no kuriem 3 gadījumos konstatētas neatbilstošas riepas. Talsu pusē pārbaudīti 180 transportlīdzekļi, no kuriem sešos gadījumos konstatētas neatbilstošas riepas, Saldus pusē pārbaudīti 290 transportlīdzekļi, no kuriem piecos gadījumos konstatētas neatbilstošas riepas, un Kuldīgas pusē pārbaudīti 186 transportlīdzekļi, no kuriem deviņos gadījumos konstatētas neatbilstošas riepas.

Foto: Facebook.com/Valsts policija

Kurzemes reģionā kopumā tika pārbaudīti 1253 transportlīdzekļi, no kuriem

35 gadījumos tika konstatētas neatbilstošas riepas un to vadītājiem tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, izsaka brīdinājumu vai piespriež naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecpadsmit līdz piecdesmit pieciem eiro, personai, kas atbildīga par transportlīdzekļa ekspluatāciju, — no piecdesmit pieciem līdz simt četrdesmit eiro, bet juridiskajai personai — no septiņdesmit līdz septiņsimt eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu