IeM darbiniekus neatlaidīs, bet samazinās atalgojumu (77)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrijas (IeM) dienesti darbiniekus nākamgad neatlaidīs, bet samazinās to atalgojumu, pēc tikšanās ar dienestu vadītājiem un arodbiedrību pārstāvjiem žurnālistiem pastāstīja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Jo atalgojums ir lielāks, jo lielāks būs arī tā samazinājums, skaidroja Segliņš.

Viņaprāt, darba kvalitātei no šā samazinājuma nevajadzētu ciest.

Kā skaidroja Segliņš, dienestu vadītājiem bija jāizšķiras par darbinieku skaita vai atalgojuma samazināšanu. "Labu risinājumu vispār nebija," uzsvēra ministrs, norādot, ka, viņaprāt, tomēr svarīgāk ir saglabāt visas darbavietas.

Kā ziņots, iepriekšējā tikšanās ar Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes un Pilsonības un migrācijas pārvaldes, kā arī Informācijas un Sakaru centru vadītājiem un arodbiedrībām Segliņam notika 15.decembrī, kad ministrs dienestu vadītājiem līdz nākamajai tikšanās reizei uzdeva izlemt, kā samazināt izdevumus viņu pārraudzībā esošajās struktūrvienībās.

Izdevumi jāsamazina saspringtās valsts budžeta situācijas dēļ.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu