Valsts atdod pēdējos parādus policistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija līdz šā gada beigām gatava izmaksāt atvaļinātajiem specializētā valsts civildienesta ierēdņiem atvaļinājuma pabalstus par 2001.–2005. gadā izmantotajiem ikgadējiem atvaļinājumiem, portālu «Apollo» informē Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs.

Šā gada laikā kompensācijas par atvaļinājumiem jau saņēmuši patlaban strādājošie policijas darbinieki. Bijušie policijas darbinieki pagaidām naudu nebija saņēmuši, jo Valsts policijas budžetā nebija šim mērķim paredzētās naudas summas.

Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis otrdien parakstīja pavēli par atvaļinājuma pabalstu izmaksāšanu un tuvākajās dienās savulaik nesaņemtos pabalstus savos banku kontos ieraudzīs 1028 bijušie policijas darbinieki. Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs norāda, ka diemžēl ir izveidojusies visai absurda situācija, jo Valsts policijas atbildīgajiem darbiniekiem nav iespējams apzināt visus tos policistus, kuri aizgājuši no dienesta laika posmā no 2001. līdz 2005. gadam. Pēc aptuveniem aprēķiniem, nauda pienākas vēl vismaz diviem tūkstošiem bijušo policistu.

Valsts policijas vadība ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību vēršas pie ikviena bijušā policijas darbinieka, kurš atvaļinājies iepriekš minētajā laika periodā, vai viņa likumīgā mantinieka ar lūgumu informēt Valsts policiju par konta numuru, uz kuru pabalsts pārskaitāms. To var izdarīt, vēršoties pēdējā dienesta vietā, kur jāaizpilda iesniegums.

«Parāds nav brālis. Valsts policija cer līdz šā gada beigām apzināt visus bijušos darbiniekus un izmaksāt viņiem pienākošās kompensācijas,» teikts paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu