Gulbenē bērni bez vecāku ziņas dodas pārgājienā (53)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenē trīs bērni, nepaziņojot vecākiem, bija devušies diennakts pārgājienā, savukārt vecāki ziņoja policijai par savu atvašu pazušanu. Pagājušajā otrdienā policijā bija saņemts pieteikums par bērnu pazušanu, bet jau trešdienas rītā bērni paši laimīgi atgriezās mājās.

Policijai ziņots, ka bērni pazuduši pēc ciemošanās pie vecmāmiņas. 9 un 10 gadus vecie Sergejs un Edgars un 10 gadus vecā Līga aptuveni pulksten 14.00 ciemojušies pie sievietes, kas vienam bērnam ir vecmamma, bet pēc tam devušies projām.

“Tie bija brālis un māsa, un kaimiņu puika. Vienam no viņiem bija jauna telts. Izdomāja, ka var aiziet izklaidēties. Cauri parkam izgāja no pilsētas un nokļuva pie Stāmerienas baznīcas, kur nopeldējās ezerā. Bērniem līdzi bija divi lati un trīs cīsiņi. Uzslēja telti, pārnakšņoja un nākamajā dienā nāca atpakaļ uz Gulbeni. Pa ceļam uz mājām viņus kā meklējamos atpazina kāds autovadītājs un atveda mājās,” stāsta Gulbenes rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja 2.nodaļas vecākā inspektore Anda Pilmane. Viņa saka, ka paši bērni bija ārkārtīgi apmierināti ar savu pārgājienu un jutās labi atpūtušies.

“Bērniem nenoliedzami pietrūkst pieaugušo cilvēku uzmanības ģimenē,” saka Gulbenes rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja 2.nodaļas vecākā inspektore Malda Rudina. Viņa arī uzsver, ka ģimenēs ir jāieaudzina, ka bērni vecākiem lūdz atļauju, pirms kaut kur dodas, un paziņo, cik ilgi plāno būt projām.

Bērnu vecākiem uzrakstīts administratīvais protokols par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. To izskatīs un par sodu vecākiem - viena bērna 1949.gadā dzimušajai aizbildnei un divu bērnu 1970.gadā dzimušajai mātei - lems pilsētas domes administratīvā komisija.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu