Iemāci savam vīrietim rūpēties par sevi (35)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopts vīrietis – gludi skūta bārda, skaistas rokas, labs aromāts utt.? Ja jūsu vīrietis nav informēts par šādām lietām vai arī viņam liekas, ka sevis kopšana ir tāda sieviešu padarīšana, tad pastāstiet viņam šo te.

Sevi sakopt nemaz nenozīmē pastāvīgi skatīties spogulī, gludi skūties, staigāt tīriem matiem, svaigā kreklā un nospodrinātās kurpēs. Jēdziens “kopts vīrietis” ir plašāks un nozīmē īpašu attieksmi pret sejas un ķermeņa ādu. Daudzi atrunājas: “Kuram vīrietim šodien ir laiks skaistumam?” Protams, lai izskatītos tīrīgs, pietiek izpildīt higiēnas prasības: mazgāties, tīrīt zobus, skūties, ķemmēt matus. Bet arī šis ikdienas rituāls jāizpilda ar prātu, nenodarot postu savai ādai vai matiem. Vajag pareizi izvēlēties zobu birstīti, ķemmi, žileti, šampūnu un pat sūkli…

Tīrs ķermenis ir neapstrīdama higiēnas prasība. Interesantu aptauju ir veikuši angļu higiēnisti 200 vīriešu vidū. Tika noskaidrots, ka 48% pamatīgi mazgājas dušā vienu reizi divās trīs dienās... Sievietes pēc mazgāšanās pastāvīgi lieto mitrinošus un barojošus krēmus. Arī vīriešiem vajadzētu sekot viņu piemēram - viņiem taču arī uz vecumu āda kļūst sausāka, tiek pakļauta niezei, kairinājumiem.

Sausa ada. Jāuzklāj mitrinošs krēms nevis uz sausas ādas, bet pēc dušas vai vannas, kad āda ir mitra. Eļļas, kas ir paredzētas vannām, labāk iedarbojas, ja tās uzklāj uz ādas pirms vannas.

Taukaina āda. Jāizvairās no mitrinošiem krēmiem, pēc ūdens procedūrām labāk lietot saistvielas, kas satur spirtu, - tās noņem taukus un savelk poras.

Cik bieži vīriešiem jāmazgā galva? Speciālistiem nav vienota viedokļa. Katrs var noteikt pats. Bet šampūnam jāatbilst matu tipam (sausi, taukaini, normāli vai kombinēti). Izņēmums var būt tikai gadījumā, ja galvas ādai un matiem nepieciešama ārstēšana, un stingri jāizpilda dermatologa vai friziera ieteikumi.

Matu kopšana neierobežojas ar galvas mazgāšanu. Lai saglabātu matu kuplumu cik vien iespējams ilgi, jāpiepūlas. Profilakses nolūkos nav slikti lietot speciālus preparātus matu atjaunošanai un stiprināšanai (atkarībā no to tipa), lai izvairītos no blaugznu parādīšanās. Daži produkti jālieto ar noteiktiem pārtraukumiem. Svarīgi ir apgūt lietošanas noteikumus.

Kā tikt galā ar sviedru smaku? Dezodoranti ir aromatizēts šķidrums, līdzīgs tualetes ūdenim, kas piešķir ķermenim patīkamu aromātu. Dezodorantus izmanto tikai no rītiem. Flakons, uz kura rakstīts tikai “dezodorants”, nesatur komponentus, kas apspiež sviedru parādīšanos, tas nenovērsīs svīšanu. Izmantojot pretsviedru līdzekli, vakarā jānomazgā zonas, kur izdalās sviedri, un jāuzklāj tas pirms gulētiešanas. Labam pretsviedru līdzeklim jānovērš smaka uz ilgu laiku. Ja sviedru izdalīšanās ir liela, jāgriežas pie dermatologa vai kosmetologa.

Roku kopšana. Vīrieši droši vien labāk koptu rokas, ja rūpīgi lasītu sieviešu žurnālus. Aptaujas, kas tika veiktas sieviešu vidū, liecina: pirmkārt, skatoties uz nepazīstamu vīrieti, viņas pievērš uzmanību viņa rokām un tikai pēc tam novērtē visu ārieni. Jā. Sievietēm patīk, ja vīrieša rokas ir koptas: āda maiga un gluda, pirksti bez nikotīna plankumiem, zem nagiem nav "sēru" svītriņas. Bet sakopt savas rokas vislabāk un visērtāk ir frizētavā, pie manikīra meistara – tā iesaka speciālisti. Diemžēl, izveidojot frizūru pie friziera, vīrieši reti pierakstās uz manikīru. Tādā gadījumā procedūras rokām un nagiem jāveic mājas apstākļos. Ja roku āda ir sausa un raupja, tai var piemeklēt speciālus krēmus un balzamus, kas viegli iesūcas, baro un mīkstina ādu, pasargā to no kairinājumiem. Ar izmēģinājumu metodi var atrast piemērotāko – jūs sajutīsiet to. Nagu kopšana nozīmē regulāri apgriezt tos un apstrādāt ar nagu vīlīti atbilstoši nagu formai.

Kāju kopšana. Higiēnas procedūras ir pašas par sevi saprotamas. Bet ne mazsvarīgāk ir rūpēties par apaviem. Tiem jābūt ērtiem un atbilstoša izmēra. Visērtākie apavi nemaz nenozīmē, ka tie nav moderni. Turklāt iegādāties apavus labāk otrajā dienas pusē, kad kājas ir nedaudz pietūkušas. Tad jūs noteikti nenopirksiet šaurus apavus, lai pēc tam tos ar mokām ievalkātu.

Apavus jāmaina cik vien iespējams bieži. Ja tie samirkst no ārpuses, bet no iekšpuses piesūcas ar sviedriem, tas rada pēdām kaitīgu vidi. Var parādīties sēnīte vai cita ādas slimība. Ja pēdu āda rada kaut kādas nepatikšanas, jāgriežas pie dermatologa.

Laba ziņa no kosmetologiem. Parādās arvien vairāk vīriešu, kas vēlas izskatīties jauni un pievilcīgi. Kā apgalvo franču kosmetologi, vīrieši arvien biežāk izsaka neapmierinātību par savu ārieni. Kas viņus satrauc? Izrādās: 40% vīriešus neapmierina matu izkrišana, 14% - muskuļu tonuss, 20% - figūra, 26% - sejas ādas stāvoklis.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu