Šogad 30 dienas svārkos tiks atklātas ar FlashMob

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sabiedriskā akcija 30 dienas svārkos, kuras laikā sievietes tiek aicinātas nēsāt svārkus un kleitas, ir kļuvusi par tradīciju un tiek rīkota jau trešo reizi. Šogad akcijas sākums tiks svinēts ar mazliet traku FlashMob. Dalībnieces tiek aicinātas 1. jūnija vakarā ierasties uz atklāšanas pasākumu un uzvilkt svārkus kopā.

Izaicinājuma atklāšana notiks 1. jūnijā plkst. 19.00 Riga Plaza telpās. Dalībnieces tiek aicinātas pulcēties pie informācijas stenda 1. stāvā īsi pirms 19.00. Kājā jābūt biksēm, svārki jānes rokās. Tieši plkst. 19.00 tiks izveidots aplis un tā vidū iznāks akcijas idejas autore un aizsācēja Ance Anna Šternberga, lai teiktu STARTS!!! Pēc starta visām dāmām kopā (turpat uz vietas) būs jānomaina bikses pret svārkiem.

Pirms un pēc FlashMob dalībniecēm Riga Plaza informācijas stendā būs iespēja bez maksas saņemt akcijas savstarpējo pazīšanās zīmi – violetu lentīti. Pēc pasākuma notiks maza uzkavēšanās un akcijas sākuma nosvinēšana un iespaidu dalīšana sarunās ar akcijas organizatoriem.

Akcija 30 dienas svārkos, kas 2014. gadā aizsākās ar vienkāršu ierakstu privātā blogā TopiVesels.lv, ir aizrāvusi sievietes visā Latvijā, tāpēc šogad tiek rīkota jau trešo reizi. Akcija ar katru gadu vēršas plašumā, un tās ietvaros sievietes ne vien nēsā svārkus, bet arī dalās zināšanās, rīkojot un apmeklējot bezmaksas seminārus, lekcijas, meistarklases un citus pasākumus.

To rīkošanā brīvprātīgi iesaistās arvien vairāk sabiedriski aktīvu personu un uzņēmumu. Pilna pasākumu programma, aktualitātes un jaunumi pieejama izaicinājuma mājas lapā http://30dienassvarkos.lv un Facebook lapā https://www.facebook.com/30dienas svarkos

Lai atpazītu cita citu un radītu kopības sajūtu, akcijas dalībnieces tiek aicinātas izmantot pazīšanās zīmi – violetu lenti, kas apsieta ap roku, piestiprināta pie somas vai kādā citā redzamā vietā. Der jebkāda violeta lente vai aproce – iegādāta audumu veikalā vai pašas darināta.

Tāpat, kā jau ierasts, ikviena izaicinājuma dalībniece tiek aicināta dalīties stāstos, attēlos un iespaidos sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirku #30dienassvarkos.

Izaicinājums ir mests – visu jūniju valkāt tikai svārkus un kleitas. Tomēr akcijas idejas autore Ance Anna Šternberga uzsver, ka tam nav konkrētu nosacījumu – katra sieviete noteikumus rada pati, pielāgojot izaicinājumu savām ikdienas gaitām. «Iepriekšējos gados saņēmām daudz jautājumu par to, kad izaicinājums skaitās pārkāpts – ko drīkst un ko nedrīkst darīt? Piemēram, vai pie svārkiem atļauts vilkt legingus un ko darīt, ja paredzēts piedalīties aktīvās sporta nodarbībās? Aicinu katru sievieti veidot pašai savus noteikumus, atceroties, ka izaicinājums nav par to izpildi, bet gan par sievišķīgu rotāšanos un rotaļāšanos un būšanu kopā vienotā idejā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu