Karaliski gardai maltītei nebūt nav jāmaksā dārgi. Izvēloties kvalitatīvus produktus par izdevīgu cenu, ir iespējams ne tikai ietaupīt, bet arī draugus pacienāt ar īpašiem gardumiem.
Liellopa steiks ar grilētiem dārzeņiem (8)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošanas laiks: 25 līdz 40 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams
- Liellopa steiks – 800 g
- Paprika – 2 gab.
- Baltie redīsi – 2 gab.
- Salāti Pak choi – 2 gab.
- Sarkanie sīpoli – 2 gab.
- Ķiploks – 4 daiviņas
- Svaigs rozmarīns – 4 zariņi
- Extra Virgin olīveļļa – 4 ēdamk.
- Sāls ar zaļumiem – pēc garšas
- Piparu maisījums – pēc garšas
Pagatavošana
Marinē liellopa steiku – pārkaisi ar pipariem, rīvētu ķiploku, svaigu rozmarīnu un apslaki ar olīveļļu;
Notīri dārzeņus, sagriez vidēji lielās šķēlēs, lai, liekot uz grila, tie nesadegtu un pēc gatavošanas būtu sulīgi;
Dārzeņus apslaki ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli ar zaļumiem;
Uz sakarsēta grila cep gaļu;
Kad gaļa gatava, pievieno sāli;
Liec uz grila arī dārzeņus. Grilē, regulāri apgrozot;
Liellopu steiku pasniedz siltu kopā ar grilētiem dārzeņiem.*
* Receptes autors - Rimi veselīgas ēšanas kustības «Aikāgaršo» šefpavārs Normunds Baranovskis.