Vieglā ābolu un melleņu kūka

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Drūmās dienās, kad man gribas siltu kūku, es vienmēr atgriežos pie šīs receptes. Mainoties sezonai un noskaņojumam, es tikai nomainu augļus un/vai ogas. Tādējādi ar vienu recepti varam iegūt milzumdaudz dažādu kūku. Man patīk zaļā kardamona garša un smarža, tāpēc es to lietoju gandrīz vienmēr, bet tā nebūt nav obligāta prasība. Izvēloties garšvielas, varat izmantot arī kanēli un muskatriekstu. Ar āboliem garšos lieliski.

SASTĀVDAĻAS

  • 180 g miltu
  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kardamona sēklu, samaltu
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g mīksta sviesta
  • 200 g cukura
  • 1 liela ola, istabas temperatūrā
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1/2 krūzes piena, istabas temperatūrā
  • 3 lieli āboli. nomazgāti, nomizoti un sagriezti 5 cm gabaliņos
  • 1/2-1 krūze melleņu
  • 1 ēd.k. cukura (pūdercukuram)

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 175°. Iesmērē kūku formu ar sviestu, kokosriekstu eļļu vai olīveļļu (22-25 cm).
  2. Bļodā sajauc cepamo pulveri, zaļo kardamonu un sāli.
  3. Lielā bļodā sajauc sviestu un cukuru, līdz tas ir balts un viegls, apmēram 4 minūtes. Pievieno olu un vaniļu un vēlreiz kārtīgi samaisi.
  4. Pievieno cepamā pulvera maisījumu, miltus un pienu, Maisi, līdz viss kārtīgi samaisās kopā. Liec šo masu sagatavotajā kūkas formā.
  5. Pa virsu ber ābolus un mellenes. Pārkaisa pāri cukuru.
  6. Cep kūku 10 minūtes, pēc tam samazini grādus līdz 150 °C un turpini cept vēl 40-50 minūtes, līdz kūka ir zeltaini brūna.
  7. Kad kūka gatava, ņem ārā no cepeškrāsns, pa virsu ber vēl mellenes un pārkaisa ar pūdercukuru.
  8. Pasniedz ar mellenēm, saldējumu vai krūzi auksta piena.

Teksts un foto - Kristīne Somere

Foto: Instagram
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu