Teicienu «viss ģeniālais ir vienkāršs» var attiecināt teju uz jebkuru dzīves situāciju, tai skaitā arī uz maltītes gatavošanu. Viss slēpjas ierastu produktu neierastā apvienojumā, tāpēc, lai atvieglotu ikdienu, veikalu tīkls «Mego» piedāvā trīs receptes, kurās izmantoti veikalu plauktos viegli pieejami produkti. IBM Šefpavārs Vatsons, piedāvājot šo recepti, iedvesmojies no «BonApetit» minestrones ar vistas gaļas frikadelēm. Recepte paredzēta četrām porcijām.
Pilngraudu maizes minestrone
Jāpiebilst, ka receptes sagudrot palīdzēja «IBM ChefWatson», tehnoloģiju kompānijas IBM radītais kognitīvās gatavošanas rīks. Kā tas strādā? Jūs piedāvājiet Šefpavāram Vatsonam produktus, savukārt IBM mākslīgā intelekta pavārs piedāvās recepšu versijas. Jāteic gan, visi norādītie daudzumi ir aptuveni – tāpēc gatavošanas gaitā jāseko līdzi, jāvadās pēc garšas izjūtas un veselā saprāta.
Nepieciešamie produkti:
2 šķēles pilngraudu maizes
2 tējkarotes sasmalcināta rozmarīna
¾ ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
½ krūze olu nūdeļu
¼ krūzes sarīvēta Parmas siera
1 krūze spinātu lapu
½ krūze sagrieztu salātlapu
1 nomizots un sagriezts burkāns
1 sasmalcināts sīpols
200 g maltas vistas gaļas
Sakults vienas olas baltums
1 ola
4 daiviņas sasmalcināta, samalta ķiploka
4 krūzes vistas buljona
30 g ExtraVirgin olīveļļas
košera sāls, sarkanā čili pulveris
Pagatavošana
1. Vidēja izmēra bļodā sajauciet vistas gaļu, pilngraudu maizi ar pusi no Parmas siera, pusi no ķiplokiem, visiem sasmalcinātajiem pētersīļiem, olu baltumu, košera sāli un sarkanā čili pulveri. Izveidojiet frikadeles, aptuveni 1,3 cm diametrā (vajadzētu iznākt aptuveni 28).
2. Nelielā katliņā uz vidējas uguns uzkarsējiet olīveļļu, aptuveni trīs minūtes apcepiet frikadeles. Pēc tam nolieciet tās malā uz atsevišķa šķīvja.
3. Katliņā ieberiet ķiplokus un turpiniet gatavot, bieži tos apmaisot. Pievienojiet atlikušos ķiplokus un gatavojiet vienu minūti. Pielejiet vistas buljonu un divas krūzes ūdens, pagaidiet, līdz viss sāk vārīties. Pievienojiet olu nūdeles un burkānu, gatavojiet uz lēnas uguns aptuveni astoņas minūtes. Pievienojiet frikadeles, lēnām vāriet, līdz burkāni kļūst mīksti un frikadeles ir pilnībā gatavas. Pievienojiet spinātu un salātu lapas, atlikušo Parmas sieru un visu samaisiet. Pievienojiet pēc garšas košera sāli un sarkanā čili pulveri.
4. Ielejiet zupu trauciņos, dekorējiet ar pētersīļiem, rozmarīnu un Parmas sieru.