Vasarā sejas āda alkst pēc mitrināšanas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs vasaras karstais laiks un saule nogurdinājuši ne vien mūsu organismu, bet arī sejas ādu, kurai vajadzīga pastiprināta mitrināšana. Saule mūsu sejā radījusi ne vienu vien jaunu krunciņu.

Tāpēc jālieto atbilstoši krēmi, maskas, jāveic masāža, lai seja saņemtu nepieciešamo mitruma daudzumu un nerastos diskomforts nedz ādai, nedz mums pašiem. Kopšanas līdzekļu ir tik daudz – aļģu, krēmveida mitrinošas maskas, kalogēna salvetes, kas palīdz izlīdzināt sīkās grumbiņas, kuras rodas saules iedarbības rezultātā. Tas palīdz ādai radīt veselīgu izskatu. "Vasarā vairāk miedzam acis, arī smaidām, tādēļ nepieciešamas saulesbrilles, lai neveidotos mazas grumbiņas. Vislabākais variants – visu vasaru seju kopt un veikt dažādas procedūras," uzsver skaistumkopšanas centra Saules salons kosmētiķe Kristiāna Sūna.

Svarīgākais – laikus iegādāties mitrinošus krēmus ar aizsargfiltriem – UVV un SPF. SPF daudzums nedrīkst būt mazāks par 15. Ļoti karstajās dienās šim skaitlim jābūt ne mazākam par 30, ieteicams pat 50, lai ādai nerastos pigmenta problēmas. "Pigmenti var veidoties hormonālu iemeslu dēļ, virslūpai – pēc vaksācijas, kad seja saņem saules staru iedarbību," atklāj kosmētiķe. Sejā jutīgākās daļas ir lūpas, arī deguns, tāpēc jāuzmanās, lai nepārsauļotos un no deguna nelobītos āda. "Ja gadās pārsauļoties, labāk ir sadziedēt ādu un tikai tad rādīt saulei. Ja to neievēro, rodas pigmenta plankumi." Šādos gadījumos vakarā ieteicams uzklāt Bepanthen ziedi, no rīta, dodoties ārā, – krēmu ar aizsargfiltriem.

Tas pats der arī vīriešiem

K. Sūna atzīst, ka vīrieši var veikt tādas pašas sejas kopšanas procedūras kā sievietes. Tikai jāatceras, ka vīriešiem āda bieži vien ir jutīgāka nekā daiļajam dzimumam. "Vīrieši pievērš uzmanību sejas kopšanai, bet ne tik ļoti kā sievietes. Viņi nāk uz kosmētisko kabinetu, īpaši patīk masāžas, vēlas likt mitrinošas maskas."

Vīriešus apmēram četrdesmit gadu vecumā uztrauc grumbiņu parādīšanās.

Saule parasti labvēlīgi ietekmē problemātisku ādu. "Saule to dezinficē, aprauj. Tik stipri neveidojas pumpas. Kam to ir vairāk, protams, jālieto medikamenti, konsultējoties ar ādas ārstu."

K. Sūna uzskata, ka krēmu izvēle un lietošanas ilgums atkarīgs no paša sajūtas. Var ilgstoši lietot vienu krēmu, bet vienā mirklī tas apnīk. Tad tas jāmaina. Vasarā ieteicami krēmi ar skābekli. Īpaša uzmanība jāpievērš arī ādai ap acīm un kaklam, kas noveco pirmām kārtām. Spilgtā saulē noteikti nepieciešamas saulesbrilles, lai acis nav jāmiedz, lai neparādās ne tikai sīkās, bet arī mīmikas grumbas un lai saule nebojā ādu ap acīm. "Jālieto acu krēmi un želejas. Tas ir individuāli, kāda acu kosmētika kuram patīk. Ja lieto želeju, virsū noteikti jāuzklāj dienas vai kāds cits krēms. Želeja ādu mitrina, bet tajā pašā laikā sausina, tāpēc veidojas mazas grumbiņas, ādai pietrūkst elastības. Želeju var uzklāt arī pirms gulētiešanas un no rīta uzklāt krēmu." Krēms ādai ap acīm jāuzklāj no rīta un arī vakarā. "Vakarā nomazgājam no sejas putekļus, uzliekam krēmu. Acīm iesaku lietot vieglāku krēmu vai želeju. Tam jābūt mitrinošam, bet ziemā – gluži otrādi – barojošam." Acīm efektīvi uzklāt gurķu šķēlītes, sasaldētus tējas maisiņus vai lietot kalogēna salvetes.

Dekoratīvā kosmētika – minimāli

K. Sūna neiesaka vasarā pārāk aizrauties ar dekoratīvās kosmētikas lietošanu. Parasti sievietes krāso acis un skropstas. Lūpām lietderīgi lietot lūpukrāsu, kas tās aizsargā. "Skropstas var nokrāsot ķīmiski. Kam patīk atliektas skropstas, labāk likt skropstu ilgviļņus, nevis tās atliekt ar standziņām. Daudzi klienti izmanto šādu pakalpojumu, īpaši vasarā. Dzintaram un citām kosmētikas firmām ir kopjoši bezkrāsaini balzami skropstām un uzacīm, kas tās kuplina, pagarina un baro. Balzamu sastāvā parasti ir rīcineļļa. Uzacīm var izmantot dažādu krāsu toņus – sarkanu, brūnu un zilu. "Ja matiem ir interesanta krāsa, nevajag kautrēties frizierim lūgt, lai tādā pašā krāsā nokrāso arī uzacis. Lietojot acu ēnas, tām nevarēs piemeklēt atbilstošu toni," norāda kosmētiķe. Kad tuvojas vasara, var izmantot permanento meikapu.

Kosmētiķe iesaka pēc atvaļinājuma izvērtēt ādas stāvokli (vai āda nav sausa, vai tā nav pārsauļota un vai tajā nav izveidojušies pigmenta plankumi) un apmeklēt procedūras skaistumkopšanas salonā. "Tiem, kas vasarā nāk uz salonu, raksturīgas problēmas ar sausu ādu. Karstā laika dēļ un lietojot augļus, parādās pumpas tiem, kam ir sausa āda. Svīšanas dēļ uz pieres, kur priekšā ir mati, rodas pūtītes. Tad jācenšas šo daļu atkailināt." Vasarā viņa iesaka iegādāties atsvaidzinošus tonikus vai lietot minerālūdeni sejas mazgāšanai. Šādi toniki ir lietderīgi ceļojumu laikā. Tos iegādājoties, jāpievērš uzmanība, vai sastāvā ir alveja, kas ļoti mitrina ādu. Kosmētiķe ievērojusi, ka tie, kas reti apmeklē kabinetu, parasti uz to dodas divas reizes gadā – pēc vasaras un ziemas. Tad arī maina ādas kopšanas kosmētiku atbilstoši sezonai. Rudenī, ja ir piemēroti laika apstākļi, var veikt ādas balināšanu, ķīmisko pīlingu problemātiskai ādai un citas procedūras. Kosmētiķe iesaka uzmanību pievērst arī kājām, lietot speciālus krēmus, lai tās koptu, noņemtu nogurumu un atsvaidzinātu.

PADOMI

Kosmētiķe Kristiāna Sūna iesaka

• Likt uz sejas gurķu (der sausai ādai, naktī var uzklāt taukaināku krēmu), arbūzu, dārza ogu maskas. Taukainai ādai der tomātu maska – tomātu sablenderē ar kefīru.

• Nevajag aizmirst sejas pīlingu. Vasarā tam jābūt maigākam. Labs pīlings – auzu pārslas var samalt dzirnaviņās un sajaukt ar ūdeni.

• Taukainas ādas īpašniekiem nepieciešams izvēlēties stiprus sejas mazgāšanas līdzekļus – jālieto ziepes, kas sausina, vai stipra želeja. Sausas ādas īpašniekiem āda jāmazgā ar sejas pieniņu vai maigu želeju. Pēc tam vajag noskalot ar ūdeni un uzmundrināt ar toniku (labāk, lai tas nesatur alkoholu), lai krēms vai maska ādā labāk iesūcas. Pēc tam var uzklāt nepieciešamo krēmu.

• Maskas sejai mājās jāliek reizi nedēļā, bet, ja dodas uz kosmētisko kabinetu, reizi divās vai trijās nedēļās.

• Vasarā patīkama procedūra – no ledusskapja izņemt sasaldētu tēju un no rīta veikt sejai tonizējošu masāžu. Ap acīm mazināsies krunciņas, arī kaklam labs liftings.

• Nepārsauļoties! Ja nav saules, nevajag nākamajā dienā obligāti iet uz solāriju.

• Vakarā nevajag aizmirst nomazgāt seju un uzlikt krēmu.

• Nevar aizmirst ķermeni, kam tāpat kā sejai vajadzīgs pīlings reizi nedēļā. Jālieto iedeguma krēms. Tas ir svarīgi, braucot arī ar velosipēdu. Tikpat būtiski ir lietot kosmētiku, kas paredzēta pēc sauļošanās.

• Pēc peldes jūrā jānoskalojas dušā! Tas jādara arī vakarā, lai āda var elpot.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu