Saeima izsaka uzticību Vējonim (37)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien ārkārtas sesijas ārkārtas sēdē nobalsoja par uzticības izteikšanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Raimondam Vējonim (ZZS).

"Par" Vējoni nobalsoja 84, "pret" nebalsoja neviens, trīs deputāti balsojumā atturējās.

Līdzšinējais vides ministrs Vējonis no šā gada 1.janvāra bija bez darba un uz valdības sēdēm nenāca.

 1.janvārī stājās spēkā grozījumi vairāk nekā 50 likumos, kas saistīti ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pievienošanu Vides ministrijai. Likumos Vides ministrija nodēvēta tās jaunajā nosaukumā - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Vējonis dzimis 1966.gadā Krievijā, Pleskavas apgabalā. Vējonis ir beidzis Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāti, iegūstot bioloģijas maģistra grādu. Darba gaitas Vējonis sācis Madonas 1.vidusskolā, kur no 1987. līdz1989.gadam strādājis par bioloģijas skolotāju. No 1990. līdz 1993.gadam bijis Madonas pilsētas domes deputāts.

2002.gada oktobrī Zaļo un zemnieku savienība izvirzīja Vējoni vides ministra amatam. Vējonis ir bijis vides ministrs Einara Repšes (JL), Induļa Emša (ZZS), Aigara Kalvīša (TP), Ivara Godmaņa (LPP/LC) un Valda Dombrovska (V) vadītajās valdībās.

No ZZS saraksta Vējonis 2004.gada jūnijā kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bet netika ievēlēts. 2006.gada oktobrī Vējonis no ZZS saraksta tika ievēlēts par 9.Saeimas deputātu, bet 2010.gadā oktobrī - ievēlēts par 10.Saeimas deputātu.

Kopš 2009.gada oktobra Vējonis ir ZZS valdes priekšsēdētājs.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu